GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Dani hrvatskog kulinarstva – Program popratnog sadržaja – radionice, predavanja, demonstracije

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike u Hrvatskoj koji će se natjecati za najsjajnije medalje i titule državnih prvaka. Manifestacija će se od održati od 18. do 22. listopada u hotelu “Sol Garden Istra” u Umagu.

Osim natjecanja kuhara i slastičara u dvadesetak kategorija prilagođenih zaposlenicima svih vrsta objekata, od hotela i a la carte restorana pa do bolnica ili dječjih vrtića, u pet dana održati će se i brojne radionice, edukacije, prezentacije i predavanja, a sve s ciljem promocije kulinarske struke te stručnog usavršavanja svih zainteresiranih.

Broj polaznika za radionice je ograničen (10) te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Sve radionice su osmišljene kao interaktivan rad od četiri sata, a kotizacija koja iznosi 150 kuna za svaku radionicu, uključuje sve potrebne namirnice, pribor i popratni materijal te, naravno, degustaciju pripremljene hrane (iznimka je radionica „Ledene skulpture“ čija kotizacija iznosi 250 kn).

Polaznici radionica za profesionalce sa sobom moraju obavezno ponijeti radnu uniformu.

Program popratnih sadržaja možete preuzeti ovdje.
Prijavnicu za radionice možete preuzeti ovdje.

 

18. X SUBOTA

Svjetski trendovi u slastičarstvu – demonstracija
voditelj:
Dragica Lukin
vrijeme održavanja:
16:00 – 19:00 sati
Ovom demonstracijom upoznajte se sa najnovijim svjetskim trendovima u slastičarstvu. Jedna od najpoznatijih hrvatskih slastičarki, Dragica Lukin, uvijek drži korak sa najnovijim trendovima u slastičarstvu te će dio svojih vještina demonstrirati na ovogodišnjim Danima hrvatskog kulinarstva.


19. X NEDJELJA

 11:00 – 13:00 Izložba i degustacija torta sa slastičarskog prvenstva Hrvatske i Kamelije kupa
Cijena: 20 kn (cijena uključuje kavu i tortu)

Mladi kuhari i njihova uloga u kulinarstvu i turizmu – predavanje
Predavač:
Damir Crleni           vrijeme održavanja: 10:15 – 10:45 sati

 

Radionica: Jela iz woka – za profesionalce
voditelj:
Dragan Visković                  
cijena:
150,00 kn                     vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sati
Naučite pripremati brza, maštovita i ukusna jela u woku kroz interaktivnu radionicu Dragana Viskovića. U sve većoj potražnji pripreme jela pred gostima Dragan Visković će Vam demonstrirati kako gostu uz jelo ponuditi i doživljaj pripreme.

 

Radionica: Vegetarijanska kuhinja – za profesionalce
voditelj:
Mirjana Habek         
cijena:
150,00 kn                     vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sati
Sve se veći broj ljudi danas odlučuje za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla, osobito mesa. Mirjana Habek upoznat će vas sa namirnicama i načinima pripreme vegetarijanskih jela i njihovom vrijednosti u prehrani te kako ih ukomponirati u restoranske i hotelske menije.


Radionica: Hrvatska autohtona kuhinja: Primorje – za profesionalce
voditelj:
Damir Perman           i Dragan Visković
cijena: 150,00 kn                      vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati
Kreativna obrada tradicionalnih hrvatskih primorskih jela prema modernim trendovima posluživanja i pripreme hrane. Izvrsna prilika da se pobliže upoznate sa jelima Hrvatskog primorja te naučite kako ih pripremati i predstaviti vašim gostima.

 

Radionica: Vegetarijanska kuhinja – za amatere
voditelj:
Mirjana Habek         
cijena:
150,00 kn                     vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati
Sve se veći broj ljudi danas odlučuje za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla, osobito mesa. Mirjana Habek upoznat će vas sa namirnicama i načinima pripreme vegetarijanskih jela i njihovom vrijednosti u prehrani te kako ih ukomponirati u svakodnevnu prehranu.


20. X PONEDJELJAK

 PODRAVKA – Promocija i degustacija jela pripremljenih od Podravkinih proizvoda
vrijeme održavanja:
19:00 sati

 

Radionica: Finger food -mali zalogajiza profesionalce
voditelj:
Anđelko Levanić       cijena: 150,00 kn          vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sati
Sve što postoji u velikim porcijama može se uz malo više strpljenja i preciznosti pretvoriti u mali zalogaj. Naučite kako pripremiti „hranu s nogu“ od prvaka države u kulinarstvu kojemu je priprema malih zalogaja jedna od užih specijalnosti.


Radionica: Dekoracije od voća i povrća – za profesionalce
voditelj:
Marijan Bošnjak                              
cijena:
150,00 kn
vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sati
Saznajte od državnog prvaka u kulinarskoj artistici kako možete jednostavnim potezima noža u kombinaciji sa svakodnevnim voćem i povrćem dodatno i atraktivno ukrašavati svoja jela ili napraviti jednostavne stolne dekoracije.

 

Radionica: Finger food -mali zalogajiza amatere
voditelj:
Anđelko Levanić       cijena: 150,00 kn          vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati
Finger food nije samo rezerviran za gala događanja. Naučite kako pripremiti ukusne i atraktivne male zalogaje od prvaka države u kulinarstvu i iznenadite svoje goste.
Radionica: Dekoracije od voća i povrća – za amatere
voditelj:
Marijan Bošnjak         cijena: 150,00 kn          vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati
Naučite od državnog prvaka u kulinarskoj artistici kako pripremiti atraktivnija jela koristeći samo nož. Saznajte kako jednostavnim potezima noža u kombinaciji sa svakodnevnim voćem i povrćem dodatno ukrašavati svoja jela i oduševite svoje ukućane i goste.

 

21. X  UTORAK

 PODRAVKA
Promocija i degustacija jela pripremljenih od Podravkinih proizvoda
vrijeme održavanja:
19:00 sati

 

Kulinarska natjecanja kao cjeloživotno obrazovanje – predavanje
Predavač:
Damir Crleni, Marinko Jurešić
vrijeme održavanja:
17:15 – 17:45 sati

 

Identitet hrvatske tradicionalne kuhinje u funkciji promidžbe turizma – predavanje
Predavač:
Dr. sc. Slobodan Ivanović
vrijeme održavanja:
18:00 – 18:30 sati

 

Radionica: Čokoladne praline i čokoladni deserti - za profesionalce
voditelj:
Moreno Debartoli 
cijena:
150,00 kn                     vrijeme održavanja: 09:00 – 13:00 sati
Moreno Debartoli je ponosni vlasnik slastičarske diplome sa svjetski poznate kulinarske akaedmije Le Cordon Blue. Uz to je predstavnik Callebaut brenda za jugoistočnu Europu i u ovoj kratkoj radionici, prenijet će vam dio svog znanja o umijeću stvaranja čokoladnih pralina i deserta.

 

Radionica: Mesna jela i umaci – za amatere
voditelj:
Anđelko Levanić
cijena:
150,00 kn                     vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati
Zanima Vas kakav umak ide uz piletinu a kakav uz svinjetinu. Da li se meso može kombinirati sa voćnim umacima i kako se pripremaju bazni umaci od kojih polaze svi ostali. Na ta i brojna druga pitanja saznajte na radionici Anđelka Levanića, državnog prvaka u kulinarstvu.


Radionica: Ledene skulpture – za profesionalce i amatere

voditelj:
Miro Rismondo, Slovenija                             
cijena:
250,00 kn                     vrijeme održavanja: 15:00 – 19:00 sati
U ovim modernim vremenima sve veći zahtjevi gosta uvjetuju i kvalitetniji rad u kuhinji. Ovom radionicom ne samo da ćete dobiti osnovna znanja oblikovanja u ledu već i dodatnu stimulaciju, nove poglede u upotrebi leda u kulinarstvu i pri kreiranju jela. Dopustite da Vas osvoji jedna od najekstravagantnijih i jedinstvenih umjetnosti na svijetu.


Radionica: Čokoladne praline i čokoladni deserti
- za amatere
voditelj:
Moreno Debartoli  
cijena:
150,00 kn          vrijeme održavanja: 16:00 – 20:00 sati
Saznajte kako u svojoj kuhinji napraviti izvrsne čokoladne praline i deserte. Svoje znanje prenijet će Vam Moreno Debartoli -  predstavnik Callebaut brenda za jugoistočnu Europu i ponosni vlasnik slastičarske diplome sa svjetski poznate kulinarske akaedmije Le Cordon Blue.

22. X  SRIJEDA


Radionica: Jela iz woka – za profesinalce
voditelj:
Dragan Visković      
cijena:
150,00 kn
vrijeme održavanja:
09:00 – 12:00 sati
Naučite pripremati brza i ukusna jela u woku kroz interaktivnu radionicu Dragana Viskovića. Radionica je pripremljena tako da uživate u kreiranju vlastitih jela te naučite pokoji kuharski trik kojim ćete moći iznenaditi svoje goste.

Radionica: Svjetski trendovi u kulinarstvu – serviranje jela – za profesionalce
voditelj:
Anđelko Levanić     
cijena:
150,00 kn                     vrijeme održavanja: 09:00 – 12:00 sati
Državni kuharski prvak, Anđelko Levanić upoznat će Vas s posljednjim svjetskim trendovima u kulinarstvu. Anđelko je bio sudionik najvećih kuharskih smotri poput Svjetskog kulinarskog kupa i Kulinarske olimpijade te Global Chefs Challengea. Ujedno je član kulinarske reprezentacije koja se trenutno priprema na Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu te će vam demonstrirati inovativne  načine serviranja jela.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN