GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

4. kolo Hrvatskog kuharskog kupa održat će se u Vinkovcima

Natjecanjem  “Zlatna jabuka”, 16. i 17. travnja u restoranu Barun Trenk – Boso u Vinkovcima nastavit će se Hrvatski kuharski kup, festival u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Pretposljednje natjecanje ovog ciklusa organizirati će Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije te nas nakon Vinkovaca očekuje veliko finale u Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku kristalnu kuhaču. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.

Na predstojećem natjecanju, sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od pilećeg filea, slanine i sira zajedno sa povrtnom garniturom, glavno jelo od svinjskog buta, gljiva, Podravkinog  kukuruza šećerca sa žitaricama i brokulom dok će u desertu morati koristiti naravno jabuku, orašaste plodove, prhko tijesto i med te lisnato ili vučeno tijesto i svježi sir Dukat. Njihove delicije imati će priliku kušati gosti na svečanoj večeri u petak, 17. travnja kada će se proglasiti i najbolji natjecatelji.

Materijale za natjecatelje preuzmite u nastavku.

Prijavnica
Propozicije


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ