GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

8. KAMELIJA KUP – Zadane namirnice

DANI HRVATSKOG KULINARSTVA 2013.

8. KAMELIJA KUP

natjecanje ekipa učenika srednjih strukovnih škola

Umag, 2013.

 

Popis zadanih tema i namirnica:

Zadana tema:

A. Hladno predjelo                File pastrve, špinat, jaje, vrhnje za šlag – Dukat

B. Glavno jelo s prilogom     pileća prsa (Namirnica će biti sa kožom i kostima), vegeta, riža, gljive

C. Desert                               suha smokva, čokolada, šlag 5 + „Dolcela“

Paket namirnica za svaku kuharsku ekipu:

2 kom               pileća prsa (sa kožom i kostima)

2 kom               pastrva 350g svaka

0,1 kg               suha smokva

5 kom               jaje

0,2 kg               riža

0,12 kg neto ocijeđene mase šampinjoni – konzervirani,  slani, cijeli (Podravka)

0,1 kg               Mozzarela

1 kom               sir Ribanac 0,04 kg

0,1 kg              svježi kravlji zagrebački sir

0,2 l                  vrhnje za kuhanje

0,2 l                  mlijeko

0,15 l                jogurt, tekući

5 kom               maslac, mali – 10g

0,15 l                slatko vrhnje biljno za šlag (Dukat)

1 kom               šlag 5 + „Dolcela“

0,1 kg               čokolada za kuhanje

1 kom               tikvica

1 kom               luk

1 kom               luk ljubičasti

2 kom               mrkva, narančasta

1 kom               mrkva, žuta

2 kom               rajčica

0,5 kom            češnjak

3 kom               krumpir

0,2 kg               bob smrznuti

0,10 kg            grašak smrznuti (Podravka)

2 kom               mandarine

0,15 kg             špinat sviježi

1,5 kom            paprika – crvena, žuta, zelena (po jedna polovina)

0,30 kg             pšenično brašno

0,04 kg             panceta – narezana

 

Namirnice koje se mogu koristiti (zajednički stol):

Kukuruzno brašno

Ulje suncokretovo

Maslinovo ulje

Sol

Šećer

0,5  pak              Sjeckana rajčica

0,5 kom             Naranča

3 kom                 rotkvica

max 5 listića    Želatina, listići

max 0.1 kg        Ječam

0,25 kom          Nar

max 0.05 l        Brandy

max 0.15 l         Pivo

max 0.05 kg      Grožđice

max 0.05 kg       Lješnjak

bučine sjemenke

suncokret, sjemenke

salata, mješana

salata, potočarka, regica (kovrčava)

max 0.5 kom        Limun

peršin list

—————————————————————————————————————————

Paket namirnica za slastičarsko natjecanje:

Čokolada za kuhanje                 200g

Gussnel Dolcela                       150 g

Mascarpone Dukat                   250g


Ostale namirnice osigurava natjecatelj.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI