GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Ana Maria Stanković nastavlja s pobjedama i u novom ciklusu Hrvatskog kuharskog kupa

Slavonski Brod bio je domaćin prvog kola Hrvatskog kuharskog kupa u njegovoj 12. sezoni, pod nazivom “Kuhajmo slavonski”, a pod pokroviteljstvom Podravke d.d. iz Koprivnice i u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, Udruge kuhara Brodsko-posavske županije i Hotela “Art”.

Natjecanje je održano u sportskoj dvorani VijuÅ¡, a svečana večera i proglaÅ¡enje najboljih održano je u Hotelu “Art”. Hrvatski kuharski kup svojevrsni je festival u cjelinu povezanih kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Ocjenjivački sud ove godine činili su članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza: Vladimir Balent, Branko Žufika i Miroslav Dolovčak, koji nisu imali lagan zadatak – ocijeniti najbolje u novoj sezoni Hrvatskog kuharskog kupa.

Za pripremu jela u kategoriji svečane hladne plate zadana tema bila je meso crne slavonske svinje, svinjska mast i sirni namazi Dukatela. U toplom glavnom jelu zadana tema bila je svinjski file, vrhnje i šljive, a za desert je korišten žir, odnosno namaz i brašno od žira.

Kao što je već poznato, prošlogodišnja pobjednica Hrvatskog kuharskog kupa je Ana-Maria Stanković iz Srednje strukovne škole Vinkovci. Ove sezone odlučila je nastaviti prošlogodišnjim stopama, ali u potpuno novom sastavu, sa svojim pomoćnikom Markom Kovačevićem, te je u Slavonskom Brodu osvojila prvo mjesto i tako nastavila niz pobjeda iz prošle sezone.

- Jako sam zadovoljna. Veliko mi je zadovoljstvo bilo predstavljati Srednju strukovnu Å¡kolu Vinkovci i na ovom natjecanju. Osim toga, za mene je to posebno vrijedno jer su me ocjenjivali članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza. Svojim skladnim izgledom i okusom naÅ¡a je svečana hladna plata privukla poglede gostiju na svečanoj večeri. U toplom glavnom jelu na zadanu temu prigotovili smo reprezentativno jelo te smo osvojili treće mjesto. Od vrlo neobične namirnice u pripremi deserta, žira, odnosno namaza i braÅ¡na od žira, pripremili smo vrlo elegantan desert, s kojim smo osvojili prvo mjesto te zauzeli titulu pobjednika prvog kola Hrvatskog kuharskog kupa – kaže Ana-Maria, koja je osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku. Kuhari restorana Bedem, Marin Pozder i Jan Tvarog osvojili su ukupno visoko drugo mjesto, dok su kuhari iz restorana Fontana Crnković Ivan Tomas i Ivan Fot osvojili treće mjesto.

Rezultati:

Kategorija A – Hladna plata
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Ana-Maria Stanković Srednja strukovna škola Vinkovci 72,00
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 62,00
3 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 61,67
4 Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 59,00
5 Anđelko Ledić Krčma Zlatni lug, Požega 56,33
6 Vehid Šaldić Restoran Korta, Fažana 51,00
Kategorija B – Toplo jelo
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 73,33
2 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 73,00
3 Ana-Maria Stanković Srednja strukovna škola Vinkovci 70,00
4 Anđelko Ledić Krčma Zlatni lug, Požega 69,33
5 Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 65,00
6 Abel Radić Udruga kuhara grada Orahovice 59,00
7 Vehid Šaldić Restoran Korta, Fažana 54,00
8 Mateo Roštan Konoba Dundo Maroje, Dubrovnik 43,67
Kategorija C – Desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Ana-Maria Stanković Srednja strukovna škola Vinkovci 69,00
2 Sandra Jadek Udruga kuhara grada Orahovice 67,33
3 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 62,33
4 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 62,00
5 Anđelko Ledić Krčma Zlatni lug, Požega 59,00
6 Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 55,00
7 Mateo Roštan Konoba Dundo Maroje, Dubrovnik 42,00
8 Vehid Šaldić Restoran Korta, Fažana 41,67
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Ana-Maria Stanković Srednja strukovna škola Vinkovci 211,00
2 Marin Pozder Restoran Bedem, Varaždin 197,67
3 Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin 196,67
4 Anđelko Ledić Krčma Zlatni lug, Požega 184,67
5 Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 179,00
6 Vehid Šaldić Restoran Korta, Fažana 146,67

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO Å VERKO


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ