GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatski kuharski kup: Ana-Maria Stanković pobjedila i na prvom Bilogorskom kolu

Natjecanjem 2. kola pod nazivom „Bilogorsko kolo“, nastavilo se dvanaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

U prekrasnom ambijentu Vinarije Coner nadomak Bjelovara održalo se „Bilogorsko kolo“ u organizaciji novoosnovane Udruge kuhara i slastičara Bilogore kojoj predsjeda Erich Glavica. Natjecatelji su imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od smuđa i šarana i svježeg sira, toplo glavno jelo s prilogom od svinjskog filea, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme deserta od oraha, meda i šljiva i to sve za 12 osoba. Nezahvalan zadatak ocjenjivanja jela pripao je eminentnim kuharima, članovima Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza, Miroslavu Dolovčaku, Vladimiru Balentu, Gostimiru Dragiću i Zlatku Sedlaniću.  

U dvije od tri kategorije, te posljedično i u ukupnom poretku, pobijedila je mlada kuharica iz Vinkovaca, Ana-Maria Stanković kojoj je pomagao Marko Kovačević. Da ne pobjedi u sve tri kategorije, spriječio ju je Marin Pozder  sa pomoćnikom Stjepanom Prašnjakom iz varaždinskog restorana Bedem, koji je pripremio najbolji desert te sveukupno zauzeo drugo mjesto. Trećeplasirani u ukupnom poretku bio je Antonio Bukvić i njegov pomoćnik Tomislav Sabolić iz Party d.o.o. iz Koprivnice.        

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma sa afirmaciju mladih kuhara, stjecanja novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustva. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. U sklopu svečane večere, na kojoj su uzvanici imali priliku kušati ova mala kulinarska remekdjela, prezentirana su i tradicionalna jela Bjelovarsko-bilogorske županije.          

Hrvatski kuharski kup nastavit će sa natjecanjima već za dva tjedna u Solinu te za nepunih mjesec dana u Vinkovcima.

“Bilogorsko kolo”
21. – 22. Ožujka 2017.
Vinarija Coner, Jabučeta

Rezultati natjecanja:

  

Kategorija A – Hladna plata

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković

Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci

71,25

2

Marin Pozder

Restoran Bedem, Varaždin

67,00

3

Antonio Bukvić

PARTY D.O.O., Koprivnica

61,00

4

Ivan Tomas

Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,75

5

Danijela Crnjak Andri

Gastrogar, Garešnica

59,75

6

Dubravko Slunjski

Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

55,50

7

Vehid Šaldić

Restoran Korta,Fažana

40,25

 

 

 

 

Kategorija B – Toplo jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković

Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci

73,50

2

Marin Pozder

Restoran Bedem, Varaždin

68,75

3

Danijela Crnjak Andri

Gastrogar, Garešnica

58,75

4

Antonio Bukvić

PARTY D.O.O., Koprivnica

58,50

5

Ivan Tomas

Restoran Fontana Crnković, Varaždin

56,00

6

Dubravko Slunjski

Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

55,00

7

Vehid Šaldić

Restoran Korta,Fažana

44,75

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorija C – Desert

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Marin Pozder

Restoran Bedem, Varaždin

65,00

2

Ana-Maria Stanković

Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci

64,50

3

Dubravko Slunjski

Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

64,25

4

Danijela Crnjak Andri

Gastrogar, Garešnica

61,00

5

Antonio Bukvić

PARTY D.O.O., Koprivnica

60,50

6

Ivan Tomas

Restoran Fontana Crnković, Varaždin

50,00

7

Vehid Šaldić

Restoran Korta,Fažana

43,50

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković

Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci

209,25

2

Marin Pozder

Restoran Bedem, Varaždin

200,75

3

Antonio Bukvić

PARTY D.O.O., Koprivnica

180,00

4

Danijela Crnjak Andri

Gastrogar, Garešnica

179,50

5

Dubravko Slunjski

Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

174,75

6

Ivan Tomas

Restoran Fontana Crnković, Varaždin

166,75

7

Vehid Šaldić

Restoran Korta,Fažana

128,50

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ