GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Ana-Maria Stanković nastavlja sa pobjedama u Hrvatskom kuharskom kupu

Natjecanjem 3. kola ciklusa Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna Lipa”, nastavljeno je jedanaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Hrvatski kuharski kup održan je u hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici u organizaciji Udruge kuhara Krapinsko-zagorske županije i Hrvatskog kuharskog saveza. Ova dvodnevna manifestacija započela je u četvrtak, 17. ožujka kada su natjecatelji počeli sa pripremom tri slijeda za svečanu večeru koja se održala slijedećeg dana. Natjecatelji su imali zadatak pripremiti svečanu hladnu platu od piletine i svježeg sira,  glavna jela od puretine s mlincima te deserte od meda od lipe, i oraha. Radove natjecatelja ocijenili su eminentni kuhari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a Slavko Večerić, Vladimir Balent i Miroslav Dolovčak koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela.

Kao i u prva dva kola ponovno je oduševila i pobjedu odnijela mlada osamnaestgodišnja kuharica iz Vinkovaca, Ana Maria Stanković sa pomoćnicom Anom Šinjori predstavljajući Srednju strukovnu školu Vinkovci I Udrugu kuhara Vukovarsko srijemske županije. Drugo mjesto pripalo je domaćinima koje je predstavljao  Ivan Knezić Prigorac sa pomoćnicom Ivankom Petriško dok se na treće mjesto plasirao Tihomir Krijan iz hotela Art u Slavonskom Brodu sa pomoćnicom Ivanom Smolčić. Za svoja kulinarska umijeća najbolji su nagrađeni bogatim sponzorskim i novčanim nagradama koje su joj zajedničkim snagama uručili direktor hotela Elvis Pavleković, predsjednik Udruge Krapinsko-zagorske županije Marko Živaljić, kulinarski promotor Podravke Marko Peras te uvaženi gosti svečane večere, Martina Jantol, pomoćnica ministra turizma, gradonačenik Donje Stubice, Juraj Srebačić te zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek Jambriško. Posebnu nagradu, sadnicu Gupčeve lipe najboljim je kuharicama uručila Marija Krušelj. 

Ovom je pobjedom Ana Marija Stanković učvrstila svoju vodeću poziciju u ukupnom poretku ovogodišnjeg Hrvatskog kuharskog kupa, a do kraja ciklusa preustala su samo još dva natjecanja. Prvo će se održati na njenom domaćem terenu, u Vinkovcima u sklopu manifestacije Zlatna jabuka koja će se održati 14. i 15. travnja.

 

            Rezultati natjecanja:

 

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj Objekt

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković Srednja Strukovna škola Vinkovci

72,00

4

Ivan Knezić Prigorac Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

64,33

2

Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod

62,00

6

Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin

55,33

3

Antonio Bukvić Samostalni kuhar

52,67

5

Anđelko Ledić Zlatni lug, Požega

51,33

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj Objekt

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković Srednja Strukovna škola Vinkovci

67,00

2

Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod

63,67

3

Anđelko Ledić Zlatni lug, Požega

63,33

4

Ivan Knezić Prigorac Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

62,33

5

Antonio Bukvić Samostalni kuhar

62,33

6

Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin

59,33

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj Objekt

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković Srednja Strukovna škola Vinkovci

66,67

2

Ivan Knezić Prigorac Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

62,67

3

Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod

59,33

4

Antonio Bukvić Samostalni kuhar

58,67

5

Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin

53,67

6

Anđelko Ledić Zlatni lug, Požega

48,33

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj Objekt

Bodovi

1

Ana-Maria Stanković Srednja Strukovna škola Vinkovci

205,67

2

Ivan Knezić Prigorac Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

189,33

3

Tihomir Krijan Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod

185,00

4

Antonio Bukvić Samostalni kuhar

173,67

5

Ivan Tomas Restoran Fontana Crnković, Varaždin

168,33

6

Anđelko Ledić Zlatni lug, Požega

163,00

 

Hrvatski kuharski kup utemeljen je 2005. godine kao festival u cjelinu povezanih 5 kulinarskih natjecanja  koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN