GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Anđelko Levanić je novi kuharski prvak Hrvatske

ANĐELKO LEVANIĆ iz varaždinskog hotela Turist bio je najbolji od 13 natjecatelja koji su se ove godine u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva borili za prestižnu titulu Državnog prvaka u kuharstvu. On i ostali sudionici ukrstili su kuhače te su tijekom tri dana morali pripremiti čak trinaest različitih jela u tri kategorije – hladno jelo, toplo glavno jelo te meni od četiri slijeda. Za svoje radove Levanić je osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju i time zaslužio titulu najboljeg.

Drugo mjesto na prvenstvu i srebrnu medalju osvojio je Šime Vučetić iz Falkensteiner hotela Iadera u Punta Skali, a broncu je ponio Tomislav Karamarko iz Falkensteiner hotela Funimation u Zadru.

Dani hrvatskog kulinarstva održali su se osmu godinu u nizu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma. Tijekom šest dana, u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama, održalo se osmo Državno prvenstvo kuhara, treće Državno prvenstvo slastičara i šesti Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar. Sudjelovalo je oko 150 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Podsjetimo, Prvakinja u slastičarstvu za 2011. godinu je Mirjana Kozlina iz zagrebačkog hotela The Regent Esplanade, a pobjednice Kamelija kupa su učenice iz Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski