GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Bjelovar je domaćin 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa

Natjecanjem 3. kola “Slatka nit”, 13. i 14. ožujka u restoranu Šljukin gon u Bjelovaru nastavit će se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Natjecanje će organizirati Udruga kuhara grada Bjelovara.

U prvoj polovici 2014. godine uz natjecanje u Bjelovaru učekuje se se još 2 natjecanja na kojima će se kuhari boriti za veliku kristalnu kuhaču. Kuhari i slastičari, odmjerit će snage još u  Vinkovcima te na završnici u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.

Na predstojećem natjecanju, sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od piletine  i svježeg kravljeg sira, glavno jelo od svinjske pisanice i suhih šljiva, dok će u desertu morati koristiti kruške i med. Njihove delicije imati će priliku kušati gosti na večeri u petak, 14. ožujka kada će se proglasiti i najbolji natjecatelji.

Materijale za natjecatelje preuzmite u nastavku.

Propozicije
Prijava


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI