GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Bliži se Međunarodni dan kuhara

Svi kuhari i slastičari unutar obitelji WACS-a 20. listopada obilježavaju Međunarodni dan kuhara. Važan je to datum i prilika da pomognemo mladim kuharima u njihovom razvoju te da upoznamo najmlađe sa našom profesijom, a ujedno da na svoj dan istaknemo koliko važnu ulogu u društvu i odgovornost za hranu imaju kuhari i slastičari. Na taj dan možemo odati počast našoj profesiji.

Prošle je godine u obilježavanju ovog dana sudjelovalo 103 zemlje iz čitavog svijeta uključujući i Hrvatsku. Ove godine WACS nas ponovno poziva da zajedno proslavimo Međunarodni dan kuhara pod sloganom „Umjetnost na tanjuru“. Namjera je da se u projekt uključe vrtići i škole iz lokalne zajednice te da se zabavimo s djecom uz učenje o zdravoj prehrani.
Navedeno će se ostvariti vođenjem radionica od strane profesionalnih kuhara koje će biti prije svega zabavne, interaktivne i vrijedne sjećanja.
Radionice će se održavati u školskim kuhinjama ili razredima ukoliko škole/vrtići nemaju kuhinje. Susret bi započeo predstavljanjem kuhara i/ili slastičara, odnosno jednog njegovog radnog dana djeci. Poželjno je i da svako dijete dobije kuharsku kapu koju može ukrasiti ili napisati kuhar i svoje ime (npr. Kuhar Ivan). Predložek papirnate kape možete preuzeti na https://wacs.egnyte.com/dl/J2yy4SgPLq
U nastavku Vam donosimo link na kojem možete preuzeti prezentaciju na engleskom jeziku koja će vas voditi kako organizirati radionice i druženja sa mnoštvo kreativnih ideja i receptura za ovu prigodu.

Prezentacija: https://wacs.egnyte.com/dl/rPzs9zGOzV
Recepture: https://wacs.egnyte.com/dl/1oa147tABg
Kreativni vodič: https://wacs.egnyte.com/dl/YhExb8A00P

Sve aktivnosti povodom „Međunarodnog dana kuhara“ šaljite nam u ured Hrvatskog kuharskog saveza na za objavu u našem glasilu, facebook profilu i na našoj web stranici www.kuhar.hr, Fotografije možete i sami objavljivati putem društvenih mreža koristećii hashtag kampanje:
#worldchefs #internationalchefsday2016 #InternationalChefsDay #HealthyKids

Svim kuharima lijepe naše Hrvatske i dragim nam kolegama u cijelom Svijetu želimo sve najbolje povodom „Međunarodnog dana kuhara“.

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO