GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

BOCUSE D´OR KVALIFIKACIJE NAKON DRŽAVNOG

Prema odluci Upravnog odbora HKS-a najbolji sudionici na 8. Državnom prvenstvu kuhara imati će priliku ući u dodatne kvalifikacije za određivanje Hrvatskog predstavnika na prestižnom kulinarskom natjecanju Bocuse d’Or. Tako će tri najbolje plasirana sudionika  na skorašnjem Državnom prvenstvu u siječnju pripremati dva jela koja su zadana za natjecanje i najbolji od njih dobiti će priliku sudjelovati na Europskom kvalifikacijskom natjecanju zajedno sa 19 predstavnika drugih zemalja. Najboljih 12 sudionika izboriti će plasman u finalno natjecanje 20 kuhara iz cijelog svijeta koje će se održati u Lyonu 2013. godine.
Kvalifikacijsko natjecanje Bocuse d´Or Europe održat će se 20. – 21. ožujka 2012. u Brusselu, a natjecatelji će svoje vještine i kulinarska umijeća pokazati pripremajući jela od ribe i mesa.
Važno je napomenuti da je Hrvatska dosad sudjelovala već dva puta na spomenutom natjecanju i to 2008. u Norveškoj gdje su se natjecali Matija Balent i njegov pomoćnik Danijel Furmek, te 2010. u Švicarskoj gdje su Hrvatsku predstavljali Nikolina Lončar sa pomoćnikom Zlatkom Novakom, no dosad se naši predstavnici nisu uspijeli plasirati među 12 najboljih i izboriti ulazak u finale.
I ove godine Hrvatska se prijavila na natjecanje Bocuse d´Or Europe, a slijedeći tjedan Organizacijski odbor objavit će 20 zemalja sudionika koji će u ući u kvalifikaciju za Europu.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ