GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Bocuse d’Or traži hrvatskog predstavnika na natjecanju CRO TOP 10

CRO TOP 10 natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu. Ovo atraktivno kulinarsko natjecanje će se održati u subotu 24. veljače, već tradicionalno na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Hotel&Gastroteh. Natjecatelji su redom bivši državni prvaci u kuharstvu kao i najbolji pojedinci iz prošlosezonskog Hrvatskog kuharskog kupa. CRO TOP 10 je kulinarsko natjecanje gdje će posjetitelji pratiti uživo kako nastaju mala kuharska remekdjela od namirnica s kojima se natjecatelji upoznaju tek neposredno prije natjecanja. U utrci za pobjednika CroTop 10, natjecatelji će svoja jela u potpunosti pripremati pred publikom, a krajem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud će uz pomoć uvaženih gostiju, proglasiti najboljeg ili najbolju od najboljih.
OvogodiÅ¡nje natjecanje ima i posebnu draž jer je ujedno i kvalifikacijsko natjecanje za Bocuse d’Or, najprestižnije kuharsko natjecanje na svijetu. Naime, pobjednika natjecanje, Hrvatski kuharski savez će prijaviti kao predstavnika Hrvatske u slijedeći ciklus Bocuse d’Or-a.

Petodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela, a započinje u srijedu, 21. veljače od 10:00 sati. Čitava manifestacija predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije. Na kuharskom poligonu Hrvaskog kuharskog saveza moći će se sudjelovati u kraćim kulinarskim radionicama, ali i u nizu degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. Zainteresirani posjetitelji pozvani su da sudjeluju i u ukrašavanju torta u kojem će im pomoći vrhunski slastičarski majstori, a oni najspretniji osvojit će vrijedne kulinarske nagrade Podravke i Dukata.

Okusi jela širit će se cijelim 8. paviljonom Zagrebačkog velesajma. Na poligonu Hrvatskog kuharskog saveza će se svakoga dana predstavljati županijske udruge kuhara koje će pripremati tradicionalne okuse svoga kraja. Posjetitelji će imati prilike vidjeti kako se pripremaju tradicionalna jela iz čitave Hrvatske, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, kući će moći ponijeti i poneki recept i profesionalni savjet.

 Natjecatelji:

1. Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin
2. Šime Vučetić, The Westin Zagreb
3. Tomislav Karamarko, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera
4. Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin
5. Nikolina Lončar, Hotel Zlatan, Koprivnica
6. Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb
7. Damnjan Draganić, NIDUM Casual Luxury Hotel
8. Marin Pozder, Restoran Bedem, Varaždin
9. Erich Glavica, CHEF.hr, Koprivnica
10. Antonio Bukvić, Party d.o.o.

Program preuzmite ovdje

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO