GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Boris Dominković najbolji je pizzaiolo u Slavoniji

Nakon što je u veljači ove godine održano 1. Državno prvenstvo pizzaiola, Hrvatska udruga pizzaiola i Hrvatski kuharski savez odlučili su da će se slijedeće Državno prvenstvo za hrvatske pizza majstore odvijati u četiri faze kako bi odgovorili na veliki interes natjecatelja. Ovogodišnje državno prvenstvo sastoji se od tri kvalifikacijska regionalna natjecanja, a u utorak 23. Listopada održano je prvo u Osijeku. Slijedeći domaćin je Split 14. studenog i Pregrada 04. prosinca. Svako natjecanje će dati po tri najbolja pizza majstora za veliko finale u Zagrebu slijedeće godine, a njima će se pridružiti i prošlogodišnji pobjednik, odnosno branitelj titule.

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek bila je izvrstan domaćin prvog kola te je ugostilo 7 prijavljenih natjecatelja iz Slavonije. Natjecatelji su imali zadatak u 15 minuta pripremiti dvije pizze po vlastitom izboru te donijeti svoje tijesto, dok su im ostale namirnice i opremu omogućili sponzori natjecanja: Podravka, Dukat, Nikas, Di-Go kvasac i LKP usluge.

Njihove radove ocjenjivali su članovi Udruge Boris Ostojić, Zoran Lisjak, Emir Šibonjić te član Ocjenjivačkog suda HKS-a Zlatko Sedlanić. Iako su razlike, a posebice između troje prvoplasiranih bile male, ulaznicu za veliko finale dobili su Boris Dominković iz Pizzerije Lipov Hlad iz Osijeka kao pobjednik ovog natjecanja, Suzana Zrimić iz Kuće dide Tunje iz Oprisavcakao drugoplasirana te još jedan kandidat iz Pizzerije Lipov Hlad, Dejan Pušelj. Uz nastup na finalu najbolji pizzaioli nagrađeni su novčanom nagradom te nagradama spomenutih sponzora.

Cilj ovakvih događanja nije samo dobiti najboljeg pizza majstora u Hrvatskoj već promicati, razvijati i unaprijediti kulinarsku struku pravljenja pizze, širiti znanje, stvarati veze i prijateljstva između hrvatskih pizzaiola te upoznati pizzaiole i javnost s poviješću nastajanja ovog specifičnog zanata te proizvoda – poručili su članovi Udruge. Oni su slijedećeg dana održali i radionicu za učenike Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Rezultati:

Ukupni poredak Max. 100 bodova
Plasman Natjecatelj Objekt Bodovi
1 Boris Dominković Pizzeria Lipov Hlad, Osijek 87,33
2 Suzana Zrimić Kuća dida Tunje, Oprisavci 80,00
3 Dejan Pušelj Pizzeria Lipov Hlad, Osijek 77,00
4 Ivana Pinter Pizzeria Verona, Đakovo 74,67
5 Luka Vasić samostalni pizzaiolo 73,33
6 Klara Vidić Bonus plus, Đakovo 71,33
7 Boris Ivašković Pizzeria Veža, Zagreb 66,00

Propozicije natjecanja kao i prijavnicu za natjecanja u Splitu i Prelogu pronađite ovdje

Kako je izgledalo, pogledajte u našoj galeriji:


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski