GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

“CONPASTA” KONGRES TJESTENIČARSTVA – 4. studenog u Karlovcu

Conpasta, odnosno kongres tjesteničarstva, održat će se 04. studenog u karlovačkom Kongresnom centru Zrinski. Jednodnevni program  sadrži mnogobrojna predavanja, gastro – degustacije, promocija izvornih hrvatskih jela s tjesteninom, natjecanja vrhunskih hrvatskih kuhara, natjecanja učenika Srednjih kuharskih i prehrambenih škola, vrhunski kuhari pripremaju jela, tjesteničarska revija na jednom mjestu.

Hrvatska – koju mnogi s pravom nazivaju “najljepšim europskim vrtom” – nesumnjivo ima bogatu gastronomsku ponudu i tradiciju, u kojoj značajno mjesto zauzima tjestenina; šurlice, fuži, taškrle, pljukanci, trganci…. Odavno je poznato da je ona dio bogate kulinarske tradicije i posebnosti, te da je u hrvatskim recepturama odoljela globalnim trendovima, a mnogi hrvatski restorani upravo su prepoznatljivi po atraktivnosti, kvaliteti i autentičnosti kulinarske, tjesteničarske ponude. Podstrek nam daju informacije da unatrag 10-tak godina hrvatski proizvođači proizvode vrhunsku tjesteninu prepoznatu i izvan naše granice, a ne samo od strane turista koji posjećuju našu zemlju. Vrijeme je da napravimo iskorak te da započenemo terminošloški koristiti novi brand – „hrvatska tjestenina“. Tjestenina, pašta, itd. je dio naše svakodnevnice bilo na skromnom hrvatskom ili svjetskom stolu, bilo u bogatoj restoranskoj ponudi. Ona je ljubimica i bogatih i siromašnih, i gurmana, ona je srce kulinarstva. Ovim kongresom želimo da ovo srce još snažnije kuca na hrvatskom gastronomskom stolu. Nadamo se da će vam ova tema biti dovoljno intrigantna, aktualna i poticajna, kako bi se priključili našim zajedničkim naporima da dademo odgovarajući doprinos stručnoj i praktičnoj misli o priči o tjestenini uopće, te posebice o njenom značaju i ulozi u tradicionalnoj gastronomskoj baštini u suvremenom hotelsko-turističkom sektoru Republike Hrvatske – poručuje Stjepan Odobašić, glavni organizator.

Prijave za natjecanje šaljite na: robinson@robinson.hr

Program Conpaste preuzmite ovdje
Propozicije seniorskog natjecanja preuzmite ovdje
Propozicije juniorskog natjecanja preuzmite ovdje 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI