GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Conpasta – međunarodni kongres izvornog tjesteničarstva

Pozivamo Vas da posjetite Conpastu –  međunarodni kongres izvornog tjesteničarstva koji će se održat  5. studenog 2015. godine u Karlovcu.
Glavna tema kongresa je: Tjestenina – srce gastronomije.
Osnovni cilj organizatora kongresa je da na stručan, edukativan i informativan način putem stručnih predavanja i gastronomskih degustacija preferira upoznavanje tjesteničarske branše s brojnim vrstama tjestenina koje predstavljaju nacionalno gastronomsko blago brojnih zemalja i koje nisu dovoljno planetarno poznate. Dat će se odgovori na pitanja; kako izvornu tjesteninu približiti većem broju konzumenata, te preferirati njenu originalnost. Zatim, želja je da se na kongresu sudionici upoznaju s neizmjernim bogatstvom svijeta tjestenina. Turistički stol svake zemlje vapi za novim i do sada nepoznatim okusima. Tjestenina je dio naše svakodnevnice bilo na skromnom bilo na bogatom svjetskom stolu. Ona je ljubimica i bogatih i siromašnih. Ona je srce prehrane. Ona je srce gastronomije. Ovim kongresom želimo da ovo srce još snažnije kuca na svakom gastronomskom stolu. Želja organizatora je da se na skupu promoviraju najnovija postignuća u proizvodnji tjestenine, te dadu odgovori kako do sada zaboravljene i manje u svijetu poznate vrste tjestenine promovirati posebice, u svakodnevnoj prehrani i gastronomiji.Predavat će 9 najeminentnijih stručnjaka s područja tjestenine. Sudjeluju sljedeće zemlje; Indija, Kina, Italija, Slovenija, Češka i Hrvatska.
Na skupu će se promovirati gastronomske delicije s brojnim tjesteninama. Vrhunski kuhari pripremit će 120 vrsta jela od tjestenine. Očekujemo brojne goste iz inozemstva, stručnjake s područja tjesteničarstva i brojne hoteljere, restoratere.
Nadamo se da će vam ova tema biti dovoljno intrigantna, aktualna i poticajna, kako bi se priključili našim zajedničkim naporima da dademo odgovarajući doprinos stručnoj i praktičnoj misli o priči o autohtonoj tjestenini uopće, posebice o njenom značaju i ulozi u poljoprivrednoj proizvodnji, te u tradicionalnoj gastronomskoj baštini u suvremenom hotelsko-turističkom i prehrambenom sektoru.

Stjepan Odobašić,
Robinson d.o.o., direktor

Program preuzmite ovdje 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO