GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TO 10: Tomislav Karamarko najbolji od najboljih!

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih bio je Tomislav Karamarko, aktualni državni kuharski prvak. Djelatnik hotela Borik, Falkensteiner, novi je dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2013. godinu.

Od 10 sati u jutro pa sve do 18:30 desetoro najboljih Hrvatskih kuhara borilo se za titulu onog najboljeg među njima, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je ramstek. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a trojica najboljih ušla su u finale. Sva pripremljena jela bila su otvorena za degustaciju posjetiteljima Velesajma. Nakon finalnog dijela gdje su trojica najbolji pripremala jelo od pastrve i desert, sa namirnicama s kojima su se upoznali tek neposredno prije,  Tomislav Karamarko pokazao je najviše znanja i vještina te zasluženo ponio titulu pobjednika ovogodišnjeg CRO TOP 10. Nagradu mu je uručio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.

Podršku natjecateljima pružali su i članovi Sekcije za kulinarsku umjetnost i artistiku koji su marljivim radom i interaktivnom radionicom pripremili jednostavne eksponate od voća i povrća i svojim vještinama zadivili posjetitelje Zagrebačkog Velesajma.

CRO TOP 10 dio je četverodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajma InGa na Zagrebačkom Velesajmu koja sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. U njima su uživali posjetitelji sajma te predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović koji se oduševio Zagrebačkim štruklima.

Prvog dana predstavljala se Udruga kuhara Zagrebačke županije sa svojim tradicionalnim jelima. Svi su posjetitelji imali prilike vidjeti pripreme tih jela, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku kuharskih majstora, a naravno, kući su mogli ponijeti i recept. Slijedećeg dana pripremala su se tradicionalna jela grada Zagreba no prava poslastica dana bilo je natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima su sudjelovali posjetitelji sajma. Oni su uz pomoć vrhunskih slastičara Hrvatskog kuharskog saveza ukrašavali već unaprijed pripremljene torte. Ocjenjivači HKS-a imali su težak posao odabrati najbolju te su zaključili da su svi natjecatelji zaslužili nagradu te su kućama ponijeli toru koju su i ukrasili.
Subota je ponovo bila rezervirana za tradicionalna jela no ovaj put posjetitelji su mogli degustirati jela Varaždinskog kraja i Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz sve dane manifestacije, na gastro poligonu Hrvatskog kuharskog saveza, Podravkini kulinarski promotori razveselili su prisutne pripremom raznih jela sa novim Podravkinim temeljcima i pripremom Dolcela slastica. Posjetitelji su se mogli i okrijepiti  raznim okusima Podravkinih čajeva.

 

Kvalifikacije – glavno jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Karamarko Tomislav Borik d.d., Falkensteiner, Zadar

73,00

2

Zlatko Novak Gasthof in der Au, Starnberg, Njemačka

72,33

3

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

67,00

4

Vučetić Šime Borik d.d., Falkensteiner, Zadar

66,67

5

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

61,00

6

Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb

60,33

7

Damir Mikulić Restoran Bukarica, Malinska

60,00

8

Dino Pavanić Restoran Garfild, Hotel Sport,
Ivanić Grad

59,33

9

Lončar Nikolina Hotel Zlatan, Koprivnica

56,67

       

Finale – glavno jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Karamarko Tomislav Borik d.d., Falkensteiner, Zadar

76,67

2

Zlatko Novak Gasthof in der Au, Starnberg, Njemačka

72,00

3

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

68,00

       

Finale – desert

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Karamarko Tomislav Borik d.d., Falkensteiner, Zadar

72,67

2

Zlatko Novak Gasthof in der Au, Starnberg, Njemačka

67,33

3

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

64,67

       

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Karamarko Tomislav Borik d.d., Falkensteiner, Zadar

222,33

2

Zlatko Novak Gasthof in der Au, Starnberg, Njemačka

211,67

3

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

199,67

4

Vučetić Šime Borik d.d., Falkensteiner, Zadar

66,67

5

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

61,00

6

Rozalija Neralić SC Restoran Cvjetno, Zagreb

60,33

7

Damir Mikulić Restoran Bukarica, Malinska

60,00

8

Dino Pavanić Restoran Garfild, Hotel Sport,
Ivanić Grad

59,33

9

Lončar Nikolina Hotel Zlatan, Koprivnica

56,67

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ