GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TOP 10 – DESET NAJBOLJIH HRVATSKIH KUHARA na Zagrebačkom Velesajmu

CRO TOP 10 natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu. Ovo atraktivno kulinarsko natjecanje će se održati u subotu 25. veljače, već tradicionalno na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Hotel&Gastroteh. CRO TOP 10 je kulinarsko natjecanje gdje će posjetitelji pratiti uživo kako nastaju mala kuharska remekdjela od namirnica s kojim se natjecatelji upoznaju tek neposredno prije natjecanja.

Petodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela, a započinje u srijedu, 22. veljače u 10:00 sati. Čitava manifestacija predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije. Na kuharskom poligonu Hrvaskog kuharskog saveza moći će se sudjelovati u kraćim kulinarskim radionicama, ali i u nizu degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. Zainteresirani posjetitelji pozvani su da sudjeluju i u ukrašavanju torta u kojem će im pomoći vrhunski slastičarski majstori, a oni najspretniji osvojit će vrijedne kulinarske nagrade Podravke i Dukata.

Okusi jela širit će se cijelim 8. paviljonom Zagrebačkog velesajma. Na poligonu Hrvatskog kuharskog saveza će se svakoga dana predstavljati županijske udruge kuhara koje će pripremati tradicionalne okuse svoga kraja.  Svi će posjetitelji imati prilike vidjeti kako se pripremaju tradicionalna jela iz čitave Hrvatske, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, kući će moći ponijeti i poneki recept i profesionalni savjet.

Cijela subota rezervirana je za natjecatelje u utrci za pobjednika CroTop 10, koji će svoja jela u potpunosti pripremati pod paskom publike, a krajem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud će uz pomoć uvaženih gostiju, proglasiti najboljeg ili najbolju od najboljih.

PROGRAM

22.02. srijeda

 10:00  – 13:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela Varaždinske županije

10:00  – 13:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela Zagrebačke županije

15:00  – 18:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Varaždina

15:00  – 18:00              priprema i degustacija tradicionalnih grada Zagreba
23.02. četvrtak

 

 10:00  – 13:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Osječko-baranjske županije

Udruga kuhara Osječko-baranjske županije, Restoran Lipov Hlad i Ugostiteljsko turistička škola Osijek

15:00  – 18:00             radionica s Vegetom i Vegeta maestro monozačinima

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Osijeka

24.02. petak

 10:00  – 13:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Slavonskog Broda

10:00  – 13:00            Puratos Konding d.o.o. – Belcolade –  radionica finog slastičarstva

10:00  – 13:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko-senjske županije

13:00  – 16:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Požeško-slavonske županije

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Brodsko-posavske županije

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Splitsko-dalmatinske županije

Udruga kuhara Splitsko dalmatinske županije i Restoran Berekin

15:00  – 18:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko-senjske županije

16:00  – 18:00              ukršavanje torta i mufina s Dolcelom – nagradna igra i degustacija

 

 25.02. subota

 10:00 – 19:00           natjecanje CRO TOP 10

10:30                 početak natjecanja – kvalifikacije

15:30                 objava finalista

16:00                 početak natjecanja – finale

18:30                  proglašenje rezultata i dodjela nagrada

kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

 

26.02. nedjelja

10:00 – 13:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Bjelovarsko-bilogorske županije

10:00 – 13:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije

15:00  – 18:00         priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Vinkovaca


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO