GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TOP 10 – Deset najboljih hrvatskih kuhara u kulinarskoj borbi

CRO TOP 10 natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu. Ovo atraktivno kulinarsko natjecanje će se održati u subotu 20. veljače, već tradicionalno na Zagrebačkom velesajmu u sklopu sajma Hotel&Gastroteh. CRO TOP 10 je kulinarsko natjecanje gdje će posjetitelji pratiti uživo kako nastaju mala kuharska remekdjela od namirnica s kojim se natjecatelji upoznaju tek neposredno prije natjecanja.

Petodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela, a započinje u srijedu, 17. veljače u 10:00 sati. Čitava manifestacija predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije. Na kuharskom poligonu Hrvaskog kuharskog saveza moći će se sudjelovati u kraćim kulinarskim radionicama, ali i u nizu degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. Zainteresirani posjetitelji pozvani su da sudjeluju i u ukrašavanju torta u kojem će im pomoći vrhunski slastičarski majstori, a oni najspretniji osvojit će vrijedne kulinarske nagrade.
Okusi jela širit će se cijelim 8. paviljonom Zagrebačkog velesajma. Na poligonu Hrvatskog kuharskog saveza će se svakoga dana predstavljati županijske udruge kuhara koje će pripremati tradicionalne okuse svoga kraja. Svi će posjetitelji imati prilike vidjeti kako se pripremaju tradicionalna jela iz čitave Hrvatske, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, kući će moći ponijeti i poneki recept i profesionalni savjet.

Cijela subota rezervirana je za natjecatelje u utrci za pobjednika CroTop 10, koji će svoja jela u potpunosti pripremati pod paskom publike, a krajem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud će uz pomoć gradonačelnika grada Zagreba, gosp. Milana Bandića, proglasiti najboljeg ili najbolju od najboljih.

Pozivamo Vas da nam se u navedenom razdoblju pridružite na Zagrebačkom velesajmu, a posebice u subotu prilikom natjecanja CRO TOP 10. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na: 099/229-0202, Aleksandar Aki Vucković, HKS.

 

CRO TOP 10,
Zagrebački velesajam, 17. – 21. veljače

PROGRAM

17.02. srijeda

 

10:00  – 13:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela Varaždinske županije

10:00  – 13:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela Zagrebačke županije

 

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Karlovačke županije

15:00  – 18:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Varaždina

15:00  – 18:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela Zagrebačke županije

 

18.02. četvrtak

 

10:00  – 13:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Orahovice

10:00  – 13:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Osječko-baranjske županije

10:00  – 13:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Istarske županije

10:00  – 17:00               ukršavanje torta – radionica

15:00  – 18:00              priprema i degustacija tradicionalnih jela Virovitičko-podravske županije

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Osijeka

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Istarske županije

 

19.02. petak

 

10:00  – 13:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Slavonskog Broda

10:00  – 13:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije

10:00  – 13:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko-senjske županije

 

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Brodsko-posavske županije

15:00  – 18:00             priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije

15:00  – 18:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko-senjske županije

 

20.02. subota

 

10:00 – 19:00            natjecanje CRO TOP 10

10:00                  početak natjecanja – kvalifikacije

15:30                  objava finalista

16:00                 početak natjecanja – finale

18:30                  proglašenje rezultata i dodjela nagrada

 

21.02. nedjelja

10:00 – 13:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Koprivničko-križevačke županije

10:00 – 13:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Krapinsko-zagorske županije

10:00 – 13:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Bjelovarsko-bilogorske županije

 

15:00  – 18:00           priprema i degustacija tradicionalnih jela Krapinsko-zagorske županije

15:00  – 18:00           priprema i degustacija tradicionalnih jela Koprivničko-križevačke županije

15:00  – 18:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Bjelovarsko-bilogorske županije

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN