GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TOP 10 – Deset najboljih hrvatskih kuhara u kulinarskoj borbi

CRO TOP 10 natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu. Natjecanje će se održati 21. veljače, već tradicionalno na Zagrebačkom
velesajmu. Četverodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela.

Otvaranje započinje u srijedu, 19. veljače u 11:00 sati kada će se  Zagrebačka županija predstaviti sa svojim tradicionalnim jelima. Svi će posjetitelji imati prilike vidjeti pripreme tih jela, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, kući će moći ponijeti i recept. U četvrtak, posjetitelji će moći kušati tradicionalna jela grada Zagreba, a poslastica dana će započeti u 17:00 sati, kada će se slatki okusi torta širit cijelim 8. paviljonom jer će tada započeti ukrašavanje torti! Zainteresirani posjetitelji pozvani su da sudjeluju na ukrašavanju u kojem će im pomoći vrhunski slastičarski majstori, a oni najspretniji osvojit će vrijedne kulinarske nagrade. Prijave se primaju na info pultu Hrvatskog kuharskog saveza. Cijeli petak rezerviran je za natjecatelje u utrci za pobjednika CroTop 10, koji će svoja jela u potpunosti pripremati pred očima publike, a koncem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud proglasit će najboljeg ili najbolju od najboljih. Pridružit će se i sekcija za kulinarsku artistiku Hrvatskog kuharskog saveza koja će demonstrirati svoje vještine u izradi dekoracija od voća i povrća. U subotu se vraćamo tradicionalnim jelima no ovaj put će posjetitelji moći degustirati jela varaždinskog kraja i Vukovarsko-srijemske županije. Očekuje nas i mnoštvo slatkih okusa jer će kroz sve dane manifestacije Podravkini kulinarski promotori razveseliti prisutne pripremom wafla, palačinka i cupcakesa.
Kulinarska manifestacija održava se u sklopu sajma InGa, a predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije.

CRO TOP 10,
Zagrebački velesajam, 19. – 22. veljače

PROGRAM

19.02. srijeda
11:00  – priprema i degustacija autohtonih jela Zagrebačke županije
12:30  – priprema i degustacija autohtonih jela Zagrebačke županije
13:00  – Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (kokošji bujon)
14:00  – priprema i degustacija autohtonih jela Zagrebačke županije
16:00  – Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (goveđi bujon)
17:00  – priprema i degustacija autohtonih jela Zagrebačke županije

kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

20.02. četvrtak
11:00 -   Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (cupcakes)
11:00  – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
12:30  – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
13:00  – Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (palačinke)
14:00  – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
15:00  – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
15:00 -   Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (vafli)
17:00  – natjecanje prijavljenih parova u  ukrašavanje gotovih torti pripremljenih od DOLCELA proizvoda
18:30 -  ocjenjivanje i proglašenje pobjednika

kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

21.02. petak
10:00 – 18:00 natjecanje Cro Top 10
10:00  – sastanak s natjecateljima na prostoru natjecanja
10:30  – početak natjecanja – kvalifikacije
15:30  – objava finalista
16:00  – početak natjecanja – finale
18:30  – proglašenje rezultata i dodjela nagrada

12:00 – 16:00 – interaktivna radionica Sekcije za kulinarsku i slastičarsku artistiku
-  izrada eksponata od voća i povrća
-  radionica izrade jednostavnih dekorativnih elemenata od voća i povrća

kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

22.02. subota    
12:00 -   priprema i degustacija autohtonih jela Varaždinske županije
13:00 -   priprema i degustacija autohtonih jela Vukovarsko srijemske županije
14:00 -   priprema i degustacija autohtonih jela Varaždinske županije
16:00 -   priprema i degustacija autohtonih jela Vukovarsko srijemske županije 
17:00 -   priprema i degustacija autohtonih jela Varaždinske županije

kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski