GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TOP 10 – Deset najboljih hrvatskih kuhara u kulinarskoj borbi

CRO TOP 10 natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu. Natjecanje ─çe se odr┼żati 21. velja─Źe, ve─ç tradicionalno na Zagreba─Źkom
velesajmu. ─îetverodnevna manifestacija sadr┼żi niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela.

Otvaranje zapo─Źinje u srijedu, 19. velja─Źe u 11:00 sati kada ─çe se┬á Zagreba─Źka ┼żupanija predstaviti sa svojim tradicionalnim jelima. Svi ─çe posjetitelji imati prilike vidjeti pripreme tih jela, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, ku─çi ─çe mo─çi ponijeti i recept. U ─Źetvrtak, posjetitelji ─çe mo─çi ku┼íati tradicionalna jela grada Zagreba, a poslastica dana ─çe zapo─Źeti u 17:00 sati, kada ─çe se slatki okusi torta ┼íirit cijelim 8. paviljonom jer ─çe tada zapo─Źeti ukra┼íavanje torti! Zainteresirani posjetitelji pozvani su da sudjeluju na ukra┼íavanju u kojem ─çe im pomo─çi vrhunski slasti─Źarski majstori, a oni najspretniji osvojit ─çe vrijedne kulinarske nagrade. Prijave se primaju na info pultu Hrvatskog kuharskog saveza. Cijeli petak rezerviran je za natjecatelje u utrci za pobjednika CroTop 10, koji ─çe svoja jela u potpunosti pripremati pred o─Źima publike, a koncem dana, u 18:30, tro─Źlani ocjenjiva─Źki sud proglasit ─çe najboljeg ili najbolju od najboljih. Pridru┼żit ─çe se i sekcija za kulinarsku artistiku Hrvatskog kuharskog saveza koja ─çe demonstrirati svoje vje┼ítine u izradi dekoracija od vo─ça i povr─ça. U subotu se vra─çamo tradicionalnim jelima no ovaj put ─çe posjetitelji mo─çi degustirati jela vara┼żdinskog kraja i Vukovarsko-srijemske ┼żupanije. O─Źekuje nas i mno┼ítvo slatkih okusa jer ─çe kroz sve dane manifestacije Podravkini kulinarski promotori razveseliti prisutne pripremom wafla, pala─Źinka i cupcakesa.
Kulinarska manifestacija odr┼żava se u sklopu sajma InGa, a predstavlja odli─Źnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije.

CRO TOP 10,
Zagreba─Źki velesajam, 19. ÔÇô 22. velja─Źe

PROGRAM

19.02. srijeda
11:00┬á – priprema i degustacija autohtonih jela Zagreba─Źke ┼żupanije
12:30┬á – priprema i degustacija autohtonih jela Zagreba─Źke ┼żupanije
13:00┬á – Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (koko┼íji bujon)
14:00┬á – priprema i degustacija autohtonih jela Zagreba─Źke ┼żupanije
16:00┬á – Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (gove─Ĺi bujon)
17:00┬á – priprema i degustacija autohtonih jela Zagreba─Źke ┼żupanije

kutak Podravka ─Źajeva ÔÇô degustacija Podravkinih ─Źajeva tokom ─Źitavog dana

20.02. ─Źetvrtak
11:00 -┬á┬á Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (cupcakes)
11:00┬á – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
12:30┬á – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
13:00┬á – Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (pala─Źinke)
14:00┬á – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
15:00┬á – priprema i degustacija autohtonih jela grada Zagreba
15:00 -┬á┬á Podravka – radionica, degustacija za posjetitelje (vafli)
17:00┬á – natjecanje prijavljenih parova u┬á ukra┼íavanje gotovih torti pripremljenih od DOLCELA proizvoda
18:30 -  ocjenjivanje i proglašenje pobjednika

kutak Podravka ─Źajeva ÔÇô degustacija Podravkinih ─Źajeva tokom ─Źitavog dana

21.02. petak
10:00 – 18:00 natjecanje Cro Top 10
10:00┬á – sastanak s natjecateljima na prostoru natjecanja
10:30┬á – po─Źetak natjecanja ÔÇô kvalifikacije
15:30┬á – objava finalista
16:00┬á – po─Źetak natjecanja – finale
18:30┬á – progla┼íenje rezultata i dodjela nagrada

12:00 ÔÇô 16:00 – interaktivna radionica Sekcije za kulinarsku i slasti─Źarsku artistiku
-  izrada eksponata od voća i povrća
-  radionica izrade jednostavnih dekorativnih elemenata od voća i povrća

kutak Podravka ─Źajeva ÔÇô degustacija Podravkinih ─Źajeva tokom ─Źitavog dana

22.02. subota    
12:00 -┬á┬á priprema i degustacija autohtonih jela Vara┼żdinske ┼żupanije
13:00 -┬á┬á priprema i degustacija autohtonih jela Vukovarsko srijemske ┼żupanije
14:00 -┬á┬á priprema i degustacija autohtonih jela Vara┼żdinske ┼żupanije
16:00 -┬á┬á priprema i degustacija autohtonih jela Vukovarsko srijemske ┼żupanije┬á
17:00 -┬á┬á priprema i degustacija autohtonih jela Vara┼żdinske ┼żupanije

kutak Podravka ─Źajeva ÔÇô degustacija Podravkinih ─Źajeva tokom ─Źitavog dana


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Vara┼żdin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Nerali─ç - 06

Autor: Rozalija Nerali─ç


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohor─Ź


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVI─ć


Desert

C03 - Marko Jovanovi─ç - 03

Autor: MARKO JOVANOVI─ć