GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TOP 10 – kuharski okršaj 10 najbolje rangiranih kuhara iz 2014. godine

CRO TOP 10 natjecanje je na kojem pravo sudjelovanja ostvaruje deset najbolje plasiranih natjecatelja po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za proteklu godinu. Natjecanje će se održati 20. veljače, već tradicionalno na Zagrebačkom velesajmu. CRO TOP 10 je kulinarsko natjecanje rezervirano za najbolje kuhare iz 2014. godine, gdje će posjetitelji pratiti uživo kako nastaju mala kuharska remekdjela od namirnica s kojim se natjecatelji upoznaju tek neposredno prije natjecanja.

Četverodnevna manifestacija sadrži niz degustacija i prezentacija slatkih, ali i onih tradicionalnih jela. Okusi jela širit će se cijelim 8. paviljonom Zagrebačkog velesajma gdje je smješten štand Hrvatskog kuharskog saveza. Otvaranje započinje u srijedu, 18. veljače u 10:00 sati kada će se  Grad Zagreb i Varaždinska županija predstaviti sa svojim tradicionalnim jelima.  Svi će posjetitelji imati prilike vidjeti pripreme tih jela, kao i degustirati hranu pripremljenu iz ruku majstora, a naravno, kući će moći ponijeti i recept. U četvrtak, posjetitelji će moći kušati tradicionalna jela Zagrebačke i Karlovačke županije. Cijeli petak rezerviran je za natjecatelje u utrci za pobjednika CroTop 10, koji će svoja jela u potpunosti pripremati pred očima publike, a koncem dana, u 18:30, tročlani ocjenjivački sud proglasit će najboljeg ili najbolju od najboljih.  U subotu se vraćamo tradicionalnim mirisima i okusima no ovaj put će posjetitelji moći degustirati jela Vukovarsko srijemske i Ličko-senjske županije.

Kulinarska manifestacija održava se u sklopu sajma Hotel & Gatrotech, a predstavlja odličnu priliku za sve zainteresirane da sudjeluju u pripremi jela uz najbolje hrvatske kuhare, ali i da okuse tradicionalne, neke zaboravljene delicije.

PROGRAM

18.02. srijeda
10:30  – 14:00           priprema i degustacija tradicionalnih jela Varaždinske županije
10:30  – 14:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela grada Zagreba
14:30  – 18:00           priprema i degustacija tradicionalnih jela Varaždinske županije

- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

19.02. četvrtak

10:30  – 14:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela Karlovačke županije
10:30  – 14:00           priprema i degustacija tradicionalnih jela Zagrebačke županije
14:30  – 18:00            priprema i degustacija tradicionalnih jela Karlovačke županije

- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

20.02. petak

10:00 – 19:00            natjecanje CRO TOP 10
      10:30  – početak natjecanja – kvalifikacije
15:30  – objava finalista
16:00  – početak natjecanja – finale
18:30  – proglašenje rezultata i dodjela nagrada

- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

 

21.02. subota

10:30  – 14:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije
12:00 – 15:00         predstavljanje ponude restorana Sokak
10:30  – 14:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko senjske županije
14:30  – 18:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Vukovarsko-srijemske županije
14:30  – 18:00          priprema i degustacija tradicionalnih jela Ličko senjske županije

- kutak Podravka čajeva – degustacija Podravkinih čajeva tokom čitavog dana

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ