GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

CRO TOP 10 – Zlatko Novak najbolji od najboljih

Cjelodnevno kulinarsko natjecanje, održano u dva kruga, iznjedrilo je i ovogodišnjeg pobjednika. Najbolji od najboljih, dobitnik prijelazne skulpture CRO TOP 10 je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem. Na natjecanju CRO TOP 10 sudjelovalo je 10 najboljih kuhara po rang listi Hrvatskog kuharskog saveza za 2016. godinu. Natjecanje je pozivno, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) u prošloj godini.

 

Od 10 do 18,30 sati desetoro najboljih hrvatskih kuhara borilo se za titulu najboljeg, pripremajući raznovrsna jela, a osnovna zadana namirnica u kvalifikacijskom dijelu natjecanja bio je svinjski file. Nakon što su uz podršku publike svi natjecatelji pripremili svoja jela, stručni ocjenjivački sud je bodovao i prokomentirao njihove radove, a troje najboljih ušla su u finale. Uistinu uzbudljiva borba se odvijala u Paviljonu 8 Zagrebačkog velesajma.

 

Zlatko Novak je u kvalifikacijama podijelio prvo mjesto sa mladom kuharicom Ana-Marijom Stanković koja radi u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, a iza njih sa samo tri boda zaostatka vrebala je Rozalija Neralić iz zagrebačkog restorana Cvjetno, Studentski centar. Zlatko je u finalu zadržao prednost pred Rozalijom dok je Ana-Maria ipak platila danak neiskustvu te završila na trećem mjestu.

 

Finalisti su pripremali glavno jelo od orade i desert, s namirnicama koje su im zadane tek neposredno prije početka natjecanja. Pobjedničku prijelaznu skulpturu i vrijedne sponzorske i novčane nagrade uručio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji već dugi niz godina prati i podržava rad Hrvatskog kuharskog saveza.

 

CRO TOP 10 natjecanje šlag je na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajmova Nautike i Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom Velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su mogli razmaziti svoja nepca tradicionalnim, slatkim i slanim jelima Zagrebačke, Varaždinske, Ličko-senjske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko kninske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke.

Poslastica trećeg dana manifestacije bilo je amatersko natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima su sudjelovali posjetitelji sajma. Oni su uz pomoć profesionalnih slastičarki ukrašavali već unaprijed pripremljene torte. Kako se ocjenjivači nisu mogli odlučiti koja je najljepše dekorirana zaključili su da su svi natjecatelji zaslužili nagradu te su kućama ponijeli tortu koju su sami i ukrasili.

 

 

 

 

Rezultati kuharskog natjecanja CRO TOP 10:

 

Kvalifikacije – glavno jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

76,33

2

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

76,33

3

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

74,33

4

Marija BoÅ¡njak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije

67,67

5

Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik

66,67

6

Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split

64,33

7

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

62,33

8

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,33

9

Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega

58,33

10

0

0,00

Finale – glavno jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

73,33

2

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

70,00

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

65,67

Finale – desert

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

70,33

2

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

65,67

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

59,67

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zlatko Novak, Restoran Bedem, Varaždin

216,66

2

Rozalija Neralić, SC Cvjetno, Zagreb

213,33

3

Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci

201,67

4

Marija BoÅ¡njak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije

67,67

5

Dino Bebić, Dogus Marina hoteli; D-Resort, Šibenik

66,67

6

Ante Ojdanić, Hotel Cornaro, Split

64,33

7

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

62,33

8

Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin

60,33

9

Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Alles d.o.o., Požega

58,33


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ