GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

DAMNJAN DRAGANIĆ OSVOJIO BJELOVARSKI KUP

Natjecanjem 3. kola “Slatka nit” u Bjelovaru nastavljen Hrvatski kuharski kup, festival u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Sudjelovalo je 8 natjecatelja sa svojim pomoćnicima, a pripremali su svečane hladne plate od pilećih prsiju i svježeg kravljeg sira, glavno jelo od jelena te hladne deserte od meda i jabuka.Radove natjecatelja ocjenjivali su eminentni kuhari članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a te domaćin natjecanja Branko Ognjenović, Branko Žufika i Zoran Biki, a osim okusa vodili su računa i o složenosti pripreme pojedinog jela, kreativnosti u prezentaciji, pravilnom korištenju tehnika obrade namirnica itd.

Mladen Habunek iz Varaždina bio je najbolji u pripremi hladnog jela, Damnjan Draganić u pripremi toplog, a za najbolji desert pobrinuo se Denis Zec. Iako nije pobjedio u niti jednoj pojedinačnoj kategoriji, Zoran Herman bio je dva puta drugi te jednom treći i konkurirao je za pobjedu u ukupnom poretku. Na kraju je pobjedu odnio mladi kuhar Damnjan Draganić sa prednošću od samo 0,67 boda. Time je omogućio još napetiju završnicu u preostala dva kola.

Sva pripremljena jela kušalo je 250 uzvanika na svečanoj večeri na kojoj su najboljima dodijeljena i priznanja te vrijedne nagrade sponzora.

SUDIONICI NATJECANJA

Natjecatelj                          Pomoćnik                             Objekt
1.    Zoran Herman                                                                                       Vindija d.d., UK Međimurske županije
2.    Mladen Habunek                                                                                 Vindija d.d., Varaždin
3.     Denis Zec                                Ivanka Petriško                               Hotel “Terme Jezerčica”, D. Stubica
4.    Petrović Marko                    Kreštan Danijel                                Srednja škola Bartola Kašića
5.    Tomislav Vlašić                   Tomislav Rimac                               Dimbek centar d.o.o., Bjelovar
6.    Damnjan Draganić               Mario Šubat                                      Hotel Moselebauer, Austrija
7.    Erich Glavica                         Antonio Brletić                                ERIX d.o.o., Koprivnica
8.    Damir Mikulić                       Igor Šenk                                            Restoran Bukarica, Malinska

Dodatne informacije:
Već je ranije održano natjecanje u Kutini i Čakovcu, a do lipnja 2013. godine održati će se još i natjecanja u Vinkovcima i Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Najboljima u pojedinom kolu se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Rezultati:

Kategorija A – Hladna plata
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin 67,67
2 Damnjan Draganić hotel Moselebauer, Austrija 66,33
3 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 65,33
4 Tomislav Vlašić Dimbek centar d.o.o., Bjelovar 57,00
5 Denis Zec Hotel “Terme Jezerčica”, Donja Stubica 57,00
6 Damir Mikulić Restoran Bukarica, Malinska 55,00
7 Erich Glavica Erix d.o.o., Koprivnica 53,00
8 Petrović Marko Srednja škola Bartola Kašića 43,33
Kategorija B – Toplo jelo
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Damnjan Draganić hotel Moselebauer, Austrija 72,67
2 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 66,33
3 Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin 63,67
4 Erich Glavica Erix d.o.o., Koprivnica 55,00
5 Tomislav Vlašić Dimbek centar d.o.o., Bjelovar 54,67
6 Denis Zec Hotel “Terme Jezerčica”, Donja Stubica 54,33
7 Petrović Marko Srednja škola Bartola Kašića 50,00
8 Damir Mikulić Restoran Bukarica, Malinska 0,00
Kategorija C – Desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Denis Zec Hotel “Terme Jezerčica”, Donja Stubica 72,00
2 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 68,67
3 Damnjan Draganić hotel Moselebauer, Austrija 62,00
4 Damir Mikulić Restoran Bukarica, Malinska 58,33
4 Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin 58,33
6 Erich Glavica Erix d.o.o., Koprivnica 52,67
7 Tomislav Vlašić Dimbek centar d.o.o., Bjelovar 51,00
8 Petrović Marko Srednja škola Bartola Kašića 43,00
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Damnjan Draganić hotel Moselebauer, Austrija 201,00
2 Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije 200,33
3 Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin 189,67
4 Denis Zec Hotel “Terme Jezerčica”, Donja Stubica 183,33
5 Tomislav Vlašić Dimbek centar d.o.o., Bjelovar 162,67
6 Erich Glavica Erix d.o.o., Koprivnica 160,67
7 Petrović Marko Srednja škola Bartola Kašića 136,33
8 Damir Mikulić Restoran Bukarica, Malinska 113,33

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ