GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Damnjan Draganić osvojio je veliku kristalnu kuhaču!

Natjecanjem 5. kola “Medeno srce Zagreba”, završilo je osmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Tijekom 2012. i u prvoj polovici 2013. godine održana su natjecanja u Vinkovcima, Kutini, Čakovcu i Bjelovaru, a na njima je barem jednom nastupilo preko 40 natjecatelja. Posljednjim natjecanjem održanim 16. i 17. rujna 2013. godine, u hotelu Sheraton u Zagrebu dobili smo i ukupnog pobjednika 8. Hrvatskog kuharskog kupa i dobitnika velike kristalne kuhače.

S prednošću od 110 bodova ispred prvog konkurenta, prestižnu nagradu osvojio je Damnjan Draganić koji radi u Falkensteineru, Hotel & Spa Iadera u blizini Zadra. Na drugo mjesto plasirao se Mladen Habunek iz Vindije d.d. iz Varaždina, a treće je osvojio Denis Zec, također iz Falkensteiner, Hotel & Spa Iadera. Četvrto i peto mjesto te male kristalne kuhače osvojili su i Zoran Herman (Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije) te Erich Glavica (Erix d.o.o., Koprivnica). Uz kristalne kuhače i brojne sponzorske nagrade, najbolji će ukupno podijeliti nagradni fond od 16.000,00 kuna.

Na svečanoj dodjeli nagrada i kristalnih kuhača za ukupni poredak, dodijeljene su i kristalne kuhače najboljima po pojedinačnim kategorijama. Nakon 5 natjecanja, najbolji u pripremi hladnog predjela i glavnog jela bio je Mladen Habunek dok je Damnjan Draganić pokazao najviše mašte, kreativnosti i umjeća u kategoriji desert.

Samo natjecanje 5. kola Hrvatskog kuharskog kupa, „Medeno srce Zagreba“, održalo se u organizaciji Udruge kuhara grada Zagreba, a na njemu su sudionici pripremali svečane hladne plate od svježeg lososa, rotkvica i Dukat sireva, glavno jelo od pilećih prsa i šparoga ili špinata, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme hladnog deserta od meda, jagoda i čokolade. Njihove radove kušali su brojni uzvanici svečanosti.

Jela su ocjenjivali eminentni kuhari Stanko Erceg, Marinko Jurešić, Gostimir Dragić i Marijan Hornung koji su osobitu pažnju posvetili pravilnoj pripremi jela, vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela.

Damnjan Draganić, bio je pobjednik i ovog petog kola ispred Zorana Hermana iz Vindije d.d. te trećeplasiranog Željka Brajkovića, domaćeg predstavnika hotela Sheraton. Najboljima je nagrade i priznanja uručio Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza, Damir Crleni.


SUDIONICI NATJECANJA ”Medeno srce Zagreba”

Zoran Herman, Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije
Mladen Habunek, Vindija d.d., Varaždin
Denis Zec, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar
Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar
Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica
Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac
Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb
Dino Bebić, Hotel The Westin, Zagreb

Rezultati natjecanja “Medeno srce Zagreba”

 

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

71,67

2

Damnjan Draganić Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

69,00

3

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

65,33

4

Denis Zec Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

57,33

5

Željko Brajković Hotel Sheraton, Zagreb

54,67

6

Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica

48,33

7

Zlatko Šušlje MV TREND d.o.o., Karlovac

41,00

8

Dino Bebić Hotel the Westin, Zagreb

35,33

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

72,33

2

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

72,00

3

Željko Brajković Hotel Sheraton, Zagreb

69,33

4

Damnjan Draganić Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

65,00

5

Denis Zec Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

61,67

6

Dino Bebić Hotel the Westin, Zagreb

52,67

7

Zlatko Šušlje MV TREND d.o.o., Karlovac

39,00

8

Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica

38,67

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Damnjan Draganić Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

76,00

2

Željko Brajković Hotel Sheraton, Zagreb

66,33

3

Denis Zec Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

59,67

4

Dino Bebić Hotel the Westin, Zagreb

54,67

5

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

51,33

6

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

48,33

7

Zlatko Šušlje MV TREND d.o.o., Karlovac

46,33

8

Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica

39,00

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Damnjan Draganić Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

210,00

2

Zoran Herman Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

195,33

3

Željko Brajković Hotel Sheraton, Zagreb

190,33

4

Mladen Habunek Vindija d.d., Varaždin

185,67

5

Denis Zec Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

178,67

6

Dino Bebić Hotel the Westin, Zagreb

142,67

7

Zlatko Šušlje MV TREND d.o.o., Karlovac

126,33

8

Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica

126,00

 

Rezultati nakon održanih svih 5. kola Hrvatskog kuharskog kupa

 

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2012./2013

 

 

                               Ukupni poredak

Bodovi ukupno

1

Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

1.180

2

Mladen Habunek, Vindija d.d.

1.070

3

Denis Zec, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

790

4

Zoran Herman,  Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

745

5

Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica

380

6

Damir Mikulić, Restoran Bukarica, Malinska

320

7

Edin Krainčić, Restoran “San”, Vinkovci

315

8

Dino Pavanić, Hotel “Sport”, Ivanić Grad

255

9

Stjepan Franjić, Bistro-pizzeria Aquarius, Bošnjaci

205

10

Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb

205

11

Dario Begić, Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

195

12

Tomislav Vlašić, Dimbek centar d.o.o., Bjelovar

150

13

Dino Bebić, Hotel The Westin, Zagreb

140

14

Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac

120

15

Petrović Marko, Srednja škola Bartola Kašića

110

16

Stela Metković, Restoran “Monika”, Molunat – Konavle

110

17

Marija Bošnjak, Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije

85

18

Klara Drvenkar, Srednja strukovna škola Vinkovci

70

19

Veronika Glibušić, Srednja strukovna škola Vinkovci

50

20

Ante Ojdanić, Restoran De Belly, Split

50

 

 

 

 

Svečana hladna plata

Bodovi ukupno

1

Mladen Habunek, Vindija d.d.

415

2

Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

375

3

Zoran Herman,  Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

270

4

Denis Zec, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

255

5

Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica

135

6

Damir Mikulić, Restoran Bukarica, Malinska

105

7

Edin Krainčić, Restoran “San”, Vinkovci

100

8

Dino Pavanić, Hotel “Sport”, Ivanić Grad

85

9

Stjepan Franjić, Bistro-pizzeria Aquarius, Bošnjaci

70

10

Stela Metković, Restoran “Monika”, Molunat – Konavle

70

11

Tomislav Vlašić, Dimbek centar d.o.o., Bjelovar

60

12

Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb

50

13

Dario Begić, Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

45

14

Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac

40

15

Željko Filipović, Srednja strukovna škola Vinkovci

40

16

Dino Bebić, Hotel The Westin, Zagreb

35

17

Petrović Marko, Srednja škola Bartola Kašića

35

18

Marija Bošnjak, Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije

0

19

Klara Drvenkar, Srednja strukovna škola Vinkovci

0

20

Veronika Glibušić, Srednja strukovna škola Vinkovci

0

 

 

 

 

Toplo glavno jelo

Bodovi ukupno

1

Mladen Habunek, Vindija d.d.

385

2

Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

365

3

Denis Zec, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

265

4

Zoran Herman,  Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

255

5

Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica

135

6

Edin Krainčić, Restoran “San”, Vinkovci

115

7

Stjepan Franjić, Bistro-pizzeria Aquarius, Bošnjaci

100

8

Dario Begić, Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

100

9

Damir Mikulić, Restoran Bukarica, Malinska

95

10

Dino Pavanić, Hotel “Sport”, Ivanić Grad

85

11

Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb

70

12

Tomislav Vlašić, Dimbek centar d.o.o., Bjelovar

50

13

Ante Ojdanić, Restoran De Belly, Split

50

14

Dino Bebić, Hotel The Westin, Zagreb

45

14

Ante Babić, Restoran “Il padrino”

45

16

Stela Metković, Restoran “Monika”, Molunat – Konavle

40

17

Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac

40

18

Petrović Marko, Srednja škola Bartola Kašića

40

19

Željko Filipović, Srednja strukovna škola Vinkovci

0

20

Marija Bošnjak, Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije

0

 

 

Desert

Bodovi ukupno

1

Damnjan Draganić, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

440

2

Mladen Habunek, Vindija d.d.

270

3

Denis Zec, Hotel & Spa Iadera – Falkensteiner, Zadar

270

4

Zoran Herman,  Vindija d.d., Udruga kuhara Međimurske županije

220

5

Damir Mikulić, Restoran Bukarica, Malinska

120

6

Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica

110

7

Edin Krainčić, Restoran “San”, Vinkovci

100

8

Dino Pavanić, Hotel “Sport”, Ivanić Grad

85

9

Željko Brajković, Hotel Sheraton, Zagreb

85

10

Marija Bošnjak, Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije

85

11

Klara Drvenkar, Srednja strukovna škola Vinkovci

70

12

Dino Bebić, Hotel The Westin, Zagreb

60

13

Dario Begić, Hoteli Daim – Hotel “Kutina”, Kutina

50

14

Veronika Glibušić, Srednja strukovna škola Vinkovci

50

15

Tomislav Vlašić, Dimbek centar d.o.o., Bjelovar

40

16

Zlatko Šušlje, MV TREND d.o.o., Karlovac

40

17

Stjepan Franjić, Bistro-pizzeria Aquarius, Bošnjaci

35

18

Petrović Marko, Srednja škola Bartola Kašića

35

19

Ante Ojdanić, Restoran De Belly, Split

0

20

Ante Babić, Restoran “Il padrino”

0


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ