GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Denis Zec pobjedio na otvorenju 9. Hrvatskog kuharskog kupa

Natjecanjem 1. kola “Zlatna dunja”, 18. listopada u Kutini započelo je deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.
Do kraja 2013. te u prvoj polovici 2014. godine održati će se još 4 natjecanja na kojima će se kuhari boriti za veliku kristalnu kuhaču. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.
Zlatna dunja održala se po deveti puta u organizaciji Udruge kuhara Sisačko-moslavačke županije, njenog predsjednika Marijana Bošnjaka te Hotela „Kutina“ iz Kutine. Sudjelovalo je 8 ekipa, od kojih je 5 imalo i  pomoćnike, a pripremali su svečane hladne plate od puretine i povrća, glavno jelo od svinjskog karea i gljiva, te hladne deserte od dunje i grožđa, a u svakoj od kategorija morao se koristiti i Dukatov sviježi sir.
Radove natjecatelja ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, Miroslav Dolovčak, Grozdana Bohorć i Vladimir Balent.

Najuspješniji u pripremi hladnih jela bio je mladi kuhar iz Varaždina, Mario Melnjak, najbolje glavno jelo pripremio je Damir Mikulić koji radi u bistrou Bukarica u Malinskoj, dok je desert najbolje zamislio i kreirao Denis Zec iz Falkensteiner hotela Iadera pokraj Zadra. Zbrojem bodova u sve tri kategorije dobiven je ukupni poredak, a i ovdje je najbolji bio Denis Zec koji se po prvi puta natjecao bez pomoćnika. Drugo mjesto osvojili su Mario Melnjak sa pomoćnikom Juricom Copakom,  a na treće su se mjesto plasirali Damir i Marija Mikulić.
Nagrade su im uručivali gradonačelnik grada Kutine Andrija Rudić, direktorica hotela Kutina Vesna Glavica Svoboda, načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović, predsjednik HKS-a Damir Crleni i dogradonačelnik Dragan Šarčević.

Uz natjecateljska jela svoj obol bogatoj kulinarskoj večeri dali su i kuhari Udruge kuhara grada Orahovice i Bjelovara, kuhari hotela Terme Jezerčica, bivši pobjednik natjecanja Željko Kukučka, i majstori artistike voća i povrća Željko Brajković, Dražen Šafar i  Ivan Đukića.

U mnogobrojnim delicijama uživalo je preko stotinu uzvanika koje su tokom večeri zabavljali voditelj Ivan Fiolić Fio te Žiga Međimurski sa svojim pratećim bendom.

Rezultati natjecanja:

Kategorija A – Hladna plata
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Mario Melnjak Hotel Turist, Varaždin,
SS Arboretum Opeka
68,00
2 Denis Zec Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 61,67
3 Damir Mikulić Bistro Bukarica, Malinska 58,67
4 Mateo Ivezić Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 58,00
5 Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica 50,33
6 Marija BoÅ¡njak Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije 47,33
7 Antonio Brletić ERIX d.o.o., Koprivnica 41,00
Kategorija B – Toplo jelo
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Damir Mikulić Bistro Bukarica, Malinska 66,67
2 Denis Zec Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 65,33
3 Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica 61,67
4 Marija BoÅ¡njak Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije 59,00
5 Antonio Brletić ERIX d.o.o., Koprivnica 58,67
6 Mario Melnjak Hotel Turist, Varaždin,
SS Arboretum Opeka
55,67
Kategorija C – Desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Denis Zec Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 58,67
2 Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica 53,67
3 Mario Melnjak Hotel Turist, Varaždin,
SS Arboretum Opeka
53,00
4 Rafael Zeljko Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 50,00
4 Marija BoÅ¡njak Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije 50,00
4 Damir Mikulić Bistro Bukarica, Malinska 50,00
7 Antonio Brletić ERIX d.o.o., Koprivnica 48,33
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Denis Zec Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 185,67
2 Mario Melnjak Hotel Turist, Varaždin,
SS Arboretum Opeka
176,67
3 Damir Mikulić Bistro Bukarica, Malinska 175,33
4 Erich Glavica ERIX d.o.o., Koprivnica 165,67
5 Marija BoÅ¡njak Udruga kuhara Vukovarsko – srijemske županije 156,33
6 Antonio Brletić ERIX d.o.o., Koprivnica 148,00
7 Mateo Ivezić Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 58,00
8 Rafael Zeljko Falkensteiner hotel Iadera, Zadar 50,00

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ