GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Dino Bebić najbolji u Vinkovcima

Natjecanjem 4. kola “Zlatna jabuka”, u Vinkovcima nastavilo se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 4. kola održalo se u organizaciji Udruge kuhara Vukovarsko – srijemske županije, a na njemu su sudionici pripremali svečane hladne plate od junećeg hrbata sa mrkvom i sirom, glavna jela od svinjskog karea, gljiva i slanine te Podravkinog kukuruza Å¡ećerca. Deserte su pripremali od jabuka, oraÅ¡astih plodova,  tijesta i  sira. Radove natjecatelja ocjenjivali su članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, Branko Ognjenović, Branko Žufika, Dragica Lukin i Grozdana Bohorč koji su osobitu pažnju posvetili vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela.

Najuspješniji u pripremi hladnih jela bio je Dino Bebić iz zagrebačkog hotela The Westin, a isti uspjeh ponovio je i kod pripreme deserta. U pripremi glavnog jela, prvo mjesto mu je izmaknulo za nekoliko bodova, a bolji od njega bio je samo Erich Glavica.

Tako ovoga puta nije bilo neizvjesnosti prilikom proglašenja ukupnog pobjednika.  Dino Bebić je sa svojim pomoćnikom Lukom Bilanovićem uvjerljivo osvojio prvo mjesto dok su ga slijedili Ante Ojdanić i njegov pomoćnik Goran Bradvica iz Design hostela Goli&Bosi iz Splita te treće plasirani Erich Glavica.

U nastavku Vam donosimo rezultate, a kako je bilo u Vinkovcima, pogledajte u galeriji slika.

Rezultati:

Kategorija A – Hladna plata

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

73,67

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

65,33

3

Roko Tulić

0

64,33

4

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

63,33

5

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

56,33

6

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

55,67

7

Antonio Brletić

www.chef.hr

52,67

 

 

 

 

Kategorija B – Toplo jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

73,00

2

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

71,00

3

Ana Å injori

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

70,67

4

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

68,00

5

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

64,00

6

Roko Tulić

0

61,00

7

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

60,67

8

Mario Janocik

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

54,00

8

Andrija Barišić

Svečana dvorana Lucija, Vinkovci

54,00

10

Antonio Brletić

www.chef.hr

53,67

 

 

 

 

Kategorija C – Desert

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

69,67

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

68,33

3

Ksenija Sabo

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

67,00

4

Klara Drvenkar

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

65,67

5

Ana Å injori

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

63,67

6

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

63,33

7

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

62,67

8

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

59,33

8

Veronika Glibušić

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

59,33

10

Ana Kanc

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

57,67

12

Antonio Brletić

www.chef.hr

54,67

12

Roko Tulić

0

54,67

 

 

 

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

214,33

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

201,67

3

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

199,67

4

Roko Tulić

0

180,00

5

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

179,67

6

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

179,00

7

Antonio Brletić

www.chef.hr

161,00

8

Ana Å injori

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

134,33

9

Ksenija Sabo

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

67,00

10

Klara Drvenkar

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

65,67

11

Veronika Glibušić

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

59,33

12

Ana Kanc

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

57,67

13

Andrija Barišić

Svečana dvorana Lucija, Vinkovci

54,00

13

Mario Janocik

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

54,00

 

 

Kategorija A – Hladna plata

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

73,67

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

65,33

3

Roko Tulić

0

64,33

4

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

63,33

5

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

56,33

6

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

55,67

7

Antonio Brletić

www.chef.hr

52,67

 

 

 

 

Kategorija B – Toplo jelo

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

73,00

2

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

71,00

3

Ana Å injori

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

70,67

4

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

68,00

5

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

64,00

6

Roko Tulić

0

61,00

7

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

60,67

8

Mario Janocik

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

54,00

8

Andrija Barišić

Svečana dvorana Lucija, Vinkovci

54,00

10

Antonio Brletić

www.chef.hr

53,67

 

 

 

 

Kategorija C – Desert

 

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

69,67

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

68,33

3

Ksenija Sabo

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

67,00

4

Klara Drvenkar

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

65,67

5

Ana Å injori

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

63,67

6

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

63,33

7

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

62,67

8

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

59,33

8

Veronika Glibušić

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

59,33

10

Ana Kanc

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

57,67

12

Antonio Brletić

www.chef.hr

54,67

12

Roko Tulić

0

54,67

 

 

 

 

Ukupni poredak

 

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Dino Bebić

Hotel The Westin, Zagreb

214,33

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

201,67

3

Erich Glavica

Gastro-chef.hr, Koprivnica

199,67

4

Roko Tulić

0

180,00

5

Dino Pavanić

Hotel Sport, Restoran Garfield

179,67

6

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

179,00

7

Antonio Brletić

www.chef.hr

161,00

8

Ana Å injori

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

134,33

9

Ksenija Sabo

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

67,00

10

Klara Drvenkar

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

65,67

11

Veronika Glibušić

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

59,33

12

Ana Kanc

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

57,67

13

Andrija Barišić

Svečana dvorana Lucija, Vinkovci

54,00

13

Mario Janocik

Srednja Strukovna Å¡kola Vinkovci

54,00


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ