GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

DODJELJENE KRISTALNE KUHAČE NAJBOLJIM SUDIONICIMA KUPA

Troje najboljih kuhara koji su svoje vještine pokazali u ovogodišnjem Hrvatskom kuharskom kupu, u ponedjeljak 13.11. u Podravkinom gastronomskom centru ‘Štagelj’ na PRC-u primilo nagrade i priznanja.

Ana-Maria Stanković obranila je titulu te uvjerljivo  osvojila prvo mjesto s pomoćnikom Markom Kovačevićem predstavljajući Srednju strukovnu školu Vinkovci. Drugo  mjesto pripalo je Ivanu Tomasu iz varaždinskog restorana “Fontana Crnković”, dok je treće mjesto osvojila mlada nada još jednog varaždinskog restorana Bedem. Pobjednici su primili trofeje – Kristalne kuhače, kao i vrijedne poklon-pakete sponzora Podravke i Dick. Nagrade su im uručili predsjednik i potpredsjednik Hrvatskog kuahrskog saveza Damir Crleni i Dražen Đurišević uz pomoć Miroslava Dolovčaka, predsjednika sekcije sudaca HKS-a.

Ponosna sam da sam drugu godinu zaredom osvojila Veliku kristalnu kuhaču uz svog pomoćnika Marka Kovačevića. Na svim tim natjecanjima protkala sam delicije i pomalo zaboravljene namirnice slavonskog kraja, koje sam ih predstavila u punom sjaju, ali na moderan način. Na temelju uspjeha na natjecanjima Hrvatskog kuharskog saveza dobila sam priliku da predstavljam Hrvatsku na Junior Global Chefs Challangeu u Pragu, gdje sam osvojila treće mjesto i tako postala članica reprezentacije mladih kuhara Hrvatske. Predstavljala sam Srednju strukovnu Å¡kolu, grad Vinkovce i Republiku Hrvatsku s ponosom. Kako je ova moja druga sezona u Hrvatskom kuharskom kupu, ovo je viÅ¡e nego hvalevrijedna pobjeda i kruna karijere u kupu kao mlade kuharice koja je tek iziÅ¡la iz Å¡kolskih klupa. Ovaj dan ostat će mi u nezaboravnoj uspomeni jer malo tko se s 20 godina može pohvaliti tako velikim nagradama – kaže Ana-Maria Stanković.

Podravka je ovo natjecanje prvi puta ugostila prije trinaest godina, kada je bilo u samim počecima. Prije dolaska u “Štagelj”, članovi Saveza i natjecatelji sa svojim timovima obišli su Podravkin muzej prehrane i naučili o poćecima tvrtke te se upoznali sa prvim proizvodima i načinom njihove izrade i pakiranja.  Ovom je dodjelom završio 12. ciklus Hrvatskog kuhaskog kupa, svojevrstnog festivala u cjelinu povezanih kuharskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Slijedeći, započinje već kroz par dana, 1. kolom u Slavonskom Brodu.

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2016./2017. – POREDAK
Poredak Ime i prezime, Objekt Ukupno bodova
1 Ana-Maria Stanković,  Srednja strukovna škola Vinkovci 1125
2 Ivan Tomas,  Restoran Fontana Crnković, Varaždin 830
3 Marin Pozder,  Restoran Bedem, Varaždin 655
4 Antonio Bukvić, PARTY D.O.O., Koprivnica 620
5 Dubravko Slunjski, Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica 505
6 Vehid Šaldić,  Restoran Korta, Fažana 470
7 Danijela Crnjak Andri, Gastrogar, Garešnica 320
8 Dario Špehar,  Hotel Plitvice, Plitvička Jezera 200
9 Filip Udovičić, Hotel Cornaro, Split 170
10 Anđelko Ledić, Krčma Zlatni lug, Požega 160
11 Marko Uremović, Restoran Barun Trenk, Vinkovci 160
12 Tihomir Krijan, Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 155
13 Sandra Jadek, Udruga kuhara grada Orahovice 85
14 Mateo Roštan, Konoba Dundo Maroje, Dubrovnik 75
15 Andrea Mikinac, Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci 70
16 Abel Radić, Udruga kuhara grada Orahovice 45
17 Veronika Murat, Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci 45
18 Tea Å prem, Taverna Alinea, Vinkovci 40

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A02 - Marko Jovanović - 04

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 113

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO