GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Dodjeljene kristalne kuhače najboljim sudionicima Kupa

Troje najboljih kuhara koji su svoje vještine pokazali u ovogodišnjem Hrvatskom kuharskom kupu, u utorak 22.11. u Podravkinom gastronomskom centru ‘Štagelj’ na PRC-u primilo nagrade i priznanja.

Prvo mjesto uvjerljivo je osvojila Ana-Maria Stanković sa pomagačicom Anom Šinjori predstavljajući Srednju strukovnu školu Vinkovci, drugo Anđelko Ledić iz požeške Krčme “Zlatni lug”, a treće Ivan Tomas iz varaždinskog restorana “Fontana Crnković”. Pobjednici su primili trofeje – Kristalne kuhače, kao i vrijedne poklon-pakete sponzora Podravke i Dick. Nagrade su im uručili predsjednik i potpredsjednik Hrvatskog kuahrskog saveza Damir Crleni i Dražen Đurišević uz pomoć Ane Lukčin Trakoštanec, predstavnice Podravke.

Podravka je ovo natjecanje prvi puta ugostila prije dvanaestak godina, kada je bilo u samim počecima. Prije dolaska u “Štagelj”, članovi Saveza i natjecatelji sa svojim timovima obišli su Podravku i upoznali se s njenim novim programom “Food Solution” kojega su pohvalili kao odličnu ideju. — Za hotelijere je to fantastična pomoć u pripremi — pojasnio je Đurišević. — Zbog upravo onoga što smo spomenuli – pomanjkanja kuhara – dobro je imati nekakav “support” u pripremi jela. Mi u našem kulinarstvu, moji promotori i ja, govorimo da je Podravka jedna osnova koju kuhari trebaju dograditi. Znači mi dajemo osnovni proizvod, kuhari ga dograde i to je savršen spoj kada dođe pred potrošače.

Ovom je dodjelom završio 11. ciklus Hrvatskog kuhaskog kupa, svojevrstnog festivala u cjelinu povezanih kuharskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Slijedeći, započinje već kroz par dana, 1. kolom u Slavonskom Brodu.

KUHARSKI KUP 2016.
                               Ukupni poredak Bodovi ukupno
1 Ana-Maria Stanković, Srednja strukovna škola Vinkovci 1.140
2 Anđelko Ledić, Alles d.o.o., Požega 620
3 Ivan Tomas, Restoran Fontana Crnković, Varaždin 540
4 Tihomir Krijan, Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 455
5 Antonio Bukvić, Restoran Podravska klet, Koprivnica 350
6 Krešimir Jurić-Orlić, Samostalni kuhar 315
7 Dino Bebić, Dogus Marina Hoteli, D-resort, Šibenik 270
8 Ivan Knezić Prigorac, Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica 230
9 Anđelko Pomper, Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg 195
10 Goran Marović, Hotel Cornaro, Split 170
11 Milan Žufika, Pivnica Kraluš, Koprivnica 155
12 Danijel Matozan, Restoran Barun Trenk, Vinkovci 150
13 Mateo Roštan, Restoran Paradiso, Virje 115
14 Boško Kovačev, Restoran Gašpić, Solin 85
15 Mihaela Vuković, SSS Vinkovci 85
16 Ivana Smolčić, Hotel Art, Pupa d.o.o., Slavonski Brod 85
17 Veronika Glibušić, Srednja strukovna škola Vinkovci 70
18 Martina Alilović, SSS Vinkovci 70
19 Valentina Bošnjak, SSS Vinkovci 60

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI