GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Erich Glavica najbolji u Bjelovaru

U petak, 14. ožujka restoranu Šljukin gon u Bjelovaru, nastavilo  se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Natjecanje 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Slatka nit”,  održalo se u organizaciji Udruge kuhara grada Bjelovara, a na njemu su sudionici pripremali svečane hladne plate od piletine i svježeg sira, glavno jelo od svinjetine i suhih Å¡ljiva, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme hladnog deserta kruÅ¡ke i meda.
Radove natjecatelja ocijenili su eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a. Branko Ognjenović, Branko Žufika i Dragica Lukin, koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bila su posebno vrednovana. Uz natjecateljska jela, vrijedni kuhari Udruge upotpunili su gastronomsku ponudu sa autohtonim jelima Bjelovarsko bilogorske županije, dok su članovi Sekcije za kulinarsku artistiku oduševili uzvanike skulpturom od voća i povrća.

Najuspješniji u pripremi hladnih jela bio je Erich Glavica, Gastro-chef.hr,  najbolje glavno jelo pripremio je Alen Belić iz hotela Varaždin a najbolji desert osmislio je i kreiro Roko Tulić predstavljajući domaćine odnosno Udrugu kuhara grada Bjelovara. Erich Glavica je zbrojem bodova u sve tri kategorije ostvario i pobjedu u ukupom poretku te time osvojio vrijedne nagrade sponzora natjecanja. Pehar za ukupnog pobjednika predao mu je župan Bjelovarsko bilogorske županije, Damir Bajs. Drugo mjesto osvojio je Dino Bebić dok se na treće mjesto plasirao Roko Tulić.

Hrvatski kuharski kup i utrka za velikom kristalnom kuhačom, nastavit će se natjecanjem 24. travnja u Vinkovcima.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski