GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Erich Glavica pobjednik 9. sezone Hrvatskog kuharskog kupa

 

Nakon što su četiri kola Hrvatskog kuharskog klupa održana u Vinkovcima, Kutini, Donjoj Stubici i Bjelovaru, 5. završno okolo održalo se u Zagrebu u hotelu Sheraton. 22. i 23 rujna. Natjecatelji su tom prigodom svoje stručno znanje pokazati u pripremi svečane hladne plate pripremljene od purećih prsa, šumskih gljiva i Dukat sireva, toplog glavnog jela s prilogom pripremljeno od svinjske pisanice te hladnom desertu pripremljenom od crne i bijele čokolade, maline, kupine i borovnice.

Stručni ocjenjivački sud na čelu s Gostimirom Dragićem, a u sastavu: Danica Trbušić, Vladimir Balent i Dragan Visković ponovo je imao zahtjevan posao.

Mlada natjecateljica Marija BoÅ¡njak iz Vinkovaca uvjerljiva je pobjednica dvodnevnog, 5. kola Kuharskog kupa u Zagrebu, odnijevÅ¡i pobjedu u sve tri zadane kategorije natjecanja. Marija je predstavnica vrlo aktivne Udruge kuhara Vukovarsko – srijemske županije, a za ovaj izniman uspjeh zaslužna je i suradnja sa pomoćnicom Ana-Mariom Stanković, učenicom Srednje strukovne Å¡kole Vinkovci.

U ovogodišnjem Kupu sudjelovalo je preko 40 kuhara iz cijele Hrvatske, a u ukupnom poretku, koji je rezultat cjelogodišnjeg rada i truda u pet kola natjecanja, pobjedu je odnio Erich Glavica iz Koprivnice. Njemu je uručena velika kristalna kuhača te poklon paketi ponosnih sponzora Podravke, Dukata i Saponije Osijek. Drugoplasirani u ukupnom poretku je Dino Bebić iz hotela Westin u Zagrebu, dok je treće mjesto u ukupnom poretku pripalo Mariji Bošnjak, te su i njima dodijeljene kristalne kuhače i vrijedni poklon paketi.

Cijelu svečanost uveličali su i članovi Hrvatske kulinarske reprezentacije Tomislav Karamarko, Šime Vučetić, Anđelko Levanić, Zlatko Novak, Nikolina Lončar i Ivana Vidaković koji su ovom prilikom uvaženim gostima svečanosti predstavili hladni stol, s kojim će se u studenom ove godine natjecati na Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu, a za koji ih priprema izbornik Marinko Jurešić.

Ugodi ove predivne večeri u hotelu Sheraton doprinio je i njezin humanitarni karakter; uzvanici su svojim donacijama namijenjenim stradalima u poplavama sakupili iznos od 1.870,00 kuna koji je odmah predan u ruke predstavnika Crvenog križa. Legendarni slovenski kuhar Jožef Oseli predao im je i ček u vrijednosti od 6.000,00 eura sakupljenih od strane ogranka WACS-a, Chefs without borders, a Damir Crleni 3.000,00 kuna sakupljenih na nedavno održanom Gourmet Varaždin.

 

Medeno srce Zagreba, 23.09.2014.

 

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj  

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije

73,00

2

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

63,67

3

Erich Glavica www.chef.hr, Koprivnica

62,67

4

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

59,00

5

Ivan Posavec Hotel Sheraton, Zagreb

48,33

6

Roko Tulić Bjelovar

43,67

7

Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split

Nije sudjelovao

         

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj  

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije

72,67

2

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

69,00

3

Erich Glavica www.chef.hr

65,67

4

Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split

64,67

5

Roko Tulić Bjelovar

62,67

6

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

56,33

7

Ivan Posavec Hotel Sheraton, Zagreb

54,33

         

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj  

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije

71,00

2

Erich Glavica www.chef.hr

62,67

3

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

58,67

4

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

57,33

5

Roko Tulić Bjelovar

55,33

6

Ivan Posavec Hotel Sheraton, Zagreb

51,00

7

Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split

46,67

         
         

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj  

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije

216,67

2

Erich Glavica www.chef.hr

191,00

3

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

186,67

4

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

177,33

5

Roko Tulić Bjelovar

161,67

6

Ivan Posavec Hotel Sheraton, Zagreb

153,67

7

Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split

111,33

 


Hrvatski kuharski kup 2013./2014.

Plasman                                Ukupni poredak Bodovi ukupno

1

Erich Glavica, Koprivnica

1035

2

Dino Bebić, Hotel the Westin, Zagreb

845

3

Marija BoÅ¡njak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije

770

4

Alen Belić, Hotel Varaždin, Varaždin

555

5

Denis Zec, Falkensteiner hotel Iadera, Zadar

500

6

Roko Tulić, Bjelovar

470

7

Ante Ojdanić, Design hostel Goli&Bosi

435

8

Damir Mikulić, Bistro Bukarica, Malinska

375

9

Ivanka Petriško, Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

220

10

Mario Melnjak, Hotel Turist, Varaždin, SS Arboretum Opeka

215

11

Antonio Brletić, ERIX d.o.o., Koprivnica

215

12

Ivan Petriško, Srednja škola Zabok, Zabok

175

13

Dino Pavanić, Hotel Sport, Restoran Garfield

135

14

Tomislav Vlašić, U.K. Grada Bjelovara

125

15

Ana Å injori, Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci

120

16

Nebojša Pešović, Asocijacija šefova kuhara Srbije

105

17

Toni Rajković, Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

100

18

Jasmin Husaković, Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

100

19

Ksenija Sabo, Srednja strukovna Å¡kola Vinkovci

70

20

Mateo Ivezić, Falkensteiner hotel Iadera, Zadar

60


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 104

Autor: ZORAN HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski