GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

HRVATSKA KULINARSKA AKADEMIJA – ATRAKTIVNE KULINARSKE RADIONICE U SIJEČNJU

Realizirajući svoje temeljne ciljeve, među kojima je stručno usavršavanje kuhara jedan od najznačajnijih, Hrvatski kuharski savez je utemeljio kulinarsku akademiju. Cilj joj je edukacija vodećih ljudi u kuhinjama, proučavanje i obrada hrvatske gastronomske baštine, njena turistička valorizacija, razvoj hrvatske gastronomske misli i prakse, te praćenje i primjena svjetskih gastronomskih trendova u hrvatskom kulinarstvu.

U sklopu hotela Trakošćan nalazi se i kulinarski kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, u kojem se već dugi niz godina educiraju profesionalni kuhari kroz tematske radionice. Kroz radionice Hrvatske kulinarske akademije u 13 godina djelovanja educiralo se preko 2000 zadovoljnih kuhara i slastičara. Zbog praktičnog rada i realizacije u kojoj se savladavaju različite tehnike i vještine u pripravljanju jela, seminari odnosno radionice se izvode u malim grupama do najviše 10 sudionika po grupi.

Broj polaznika za radionice je ograničen te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Kotizacija za radionice uključuje: noćenje u dvokrevetnoj sobi na bazi punog pansiona (za dvodnevnu radionicu), sve potrebne materijale i namirnice, troškove organizacije, izrada skripte i popratnih materijala i kape sa znakom Hrvatskog kuharskog saveza. Doplata za još jedno noćenje iznosi 400,00 kn, a za jednokrevetnu sobu 100,00 kn po noćenju.
Ukoliko ne koristitie uslugu smještaja, cijena radionice umanjuje se za 300.00 kn.

• Svaki sudionik dobiva Uvjerenje – certifikat o uspješnom završetku seminara.

• Članovi Hrvatskog kuharskog saveza ostvaruju pravo na popust od 150,00 kn.

• Svaki sudionik na poklon dobiva kuharsku kapu Hrvatskog kuharskog saveza

Dopis sa popisom radionica preuzmite ovdje
Prijavnicu za radionice preuzmite ovdje
U nastavku Vam donosimo popis radionica sa cijenama i ostalim detaljima:

 

1) 21. siječnja,                Moderno slastičarstvo – hotelski deserti s pratećim dekoracijama
predavač: Mirjana Špoljar,
cijena:  900,00 kn,

Višestruka državna prvakinja u slastičarstvu i slastičarka zagrebačkog hotela Esplanade, Mirjana Špoljar  upoznat će Vas sa pripremom kreativnih hotelskih deserata. Saznajte kako u svojem objektu pripremiti izvrsne te prije svega kreativne deserte koji će oduševiti Vaše goste. Uz izradu samih deserta, naučiti ćete kako pripremiti nekoliko različitih i efektnih dekoracija kojima možete ukrašavati pripremljene deserte te čuti pregršt slastičarskih tajni i savjeta koji će Vam olakšati svakodnevni rad.

2) 22. siječnja,               Vegetarijanska i bezglutenska jela
predavač: Mirjana Habek,
cijena:  900,00 kn,

Sve se veći broj ljudi danas odlučuje za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla, sve je veći broj gostiju koji traže veganske restorane i bezglutenska jela. Na ovoj radionici naša stalna suradnica iz ovog  područja, Mirjana Habek, upoznat će vas sa raznolikim veganskim namirnicama i njihovom vrijednosti u prehrani te pripremati veganska i bezglutenska  jela koje lako možete ukomponirati u restoranske i hotelske menije te buffet stolove. Radionica koju ne smijete propustiti ukoliko želite biti konkurentni na tržištu.

3) 23. siječnja,               Kreativna restoranska predjela s pratećim dekoracijama
predavač: Zlatko Novak,
cijena:  900,00 kn,

Prekaljeni hrvatski kulinarski reprezentativac, državni prvak u kuharstvu i  predstavnik Hrvatske na posljednjem Bocuse d’Oru pomoći će Vam da osvježite ponudu svog objekta.  Uz prijenos znanja prikupljenog na međunardonoj sceni, Zlatko će kreirati kreativna restoranska predjela uz primjenu svjetskih kulinarskih trendova. Uz pripremu atraktivnih predjela naučiti ćete i pripremati  različite jednostavne dekoracije kojima ih možete dodatno ukrasiti.

4) 24. siječnja,               Kreativna restoranska glavna jela s pratećim dekoracijama
predavač: Zlatko Novak,
cijena:  900,00 kn,

Preporučamo povezati prethodnu radionicu s ovom. Zlatko Novak će vam na ovoj radionici predstaviti kreativna restoranska glavna jela koj će oduševiti Vaše goste. Dio jela sa radionice Zlatko Novak nudi i u svom restoranu Bedem koji  je prošle godine preporučen u Michelinovom vodiču. Uz predstavljanje kreativnih jela Zlatko će Vam zasigurno pomoći da osvježite ponudu svog objekta i kroz mnoštvo savjeta i tajni koji će Vam olakšati svakodnevni posao.  Uz pripremu jela naučiti ćete i pripremati  različite jednostavne dekoracije kojima možete dodatno ukrašavati jela na tanjuru.

5) 28.-29 siječnja,                  Artistika od voća i povrća
predavač: Ivan Đukić,
cijena: 1.300,00 kn,

Hrvatski kulinarski reprezentativac  i osvajač mnogih domaćih i međunarodnih nagrada, Ivan Đukić, demonstrirat će Vam kako možete jednostavnim potezima noža u kombinaciji sa sezonskim voćem i povrćem dodatno i atraktivno ukrašavati svoja jela ili praviti stolne dekoracije za svečanije prilike. Ivan Đukić vratio se prije nepunih dva mjeseca sa Svjetskog kulinarskog kupa na kojem je osvojio dva srebra iz artistike.  Ivan će se prilagoditi polaznicima jer je radionica namjenjena i za početnike i za one koji su osnove već savladali i žele naučiti nešto više. Ovom radionicom polaznik će dobiti osnovna i napredna znanja oblikovanja povrća i dodatnu stimulaciju te nove poglede u kreiranju jela.

6) 30.-31. siječnja        Jela kontinentalne kuhinje u skladu sa svjetskim trendovima
predavač: Berislav Lacković,
cijena:  1.300,00 kn,

Kreativna obrada dvadesetak jela hrvatske kontinentalne kuhinje prema modernim trendovima posluživanja i pripreme hrane. Radionicu vodi Berislav Lacković, iskusan kuharski natjecatelj, sudionik Kulinarske olimpijade, šef kuhinje hotela Jadran, Bluesun u Tučepima te predsjejdnik Udruge kuhara Zagrebačke županije. Radionicom ćete dobiti znanja kako pretvarati tradicionalna jela naših baka u njihove moderne verzije te dobiti ideje i prijedloge kako obogatiti vaše menije.

Program dvodnevne radionice:

  1. dan: 10:00 – 14:00 – 1. blok

14:00 – 15:00 – ručak

15:00 – 19:00 – 2. blok

  1. dan: 09:00 – 13:00 – 3. blok

13:00 – postav izložbenog   stola i       podjela uvjerenja,  ručak


Program jednodnevne radionice:

  1. dan: 10:00 – 14:00 – 1. blok

14:00 – 15:00 – ručak

15:00 – 18:30 – 2. blok

18:30 – postav izložbenog stola i podjela uvjerenja

Po primitku Vaše prijave izdat ćemo Vam račun za osnovnu kotizaciju od 500,00 kn i koju je potrebno uplatiti prije održavanja seminara, a uplatom iste se potvrđuje prijava. Nakon održane radionice ispostaviti ćemo Vam račun sa preostalim iznosom do pune cijene radionice te korištenih usluga (jednokrevetna soba, dodatni obrok i sl.).

Za eventualne pojedinosti molimo Vas obratite se Uredu Saveza na telefon: 042/300-022.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ