GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatska kulinarska akademija – Kuharske i slastičarske radionice u siječnju i veljači

Realizirajući svoje temeljne ciljeve, među kojima je stručno usavršavanje kuhara jedan od najznačajnijih, Hrvatski kuharski savez je utemeljio kulinarsku akademiju. Cilj joj je edukacija vodećih ljudi u kuhinjama, proučavanje i obrada hrvatske gastronomske baštine, njena turistička valorizacija, razvoj hrvatske gastronomske misli i prakse, te praćenje i primjena svjetskih gastronomskih trendova u hrvatskom kulinarstvu.

U sklopu hotela Trakošćan nalazi se i kulinarski kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, u kojem se već dugi niz godina educiraju profesionalni kuhari kroz tematske radionice. Zbog praktičnog rada i realizacije u kojoj se savladavaju različite tehnike i vještine u pripravljanju jela, seminari odnosno radionice se izvode u malim grupama do najviše 10 sudionika po grupi.

Broj polaznika za radionice je ograničen te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Kotizacija za radionice uključuje: noćenje u dvokrevetnoj sobi na bazi punog pansiona (za dvodnevnu radionicu), troškove organizacije, izrada skripte i popratnih materijala i kape sa znakom Hrvatskog kuharskog saveza. Doplata za još jedno noćenje iznosi 390,00 kn, a za jednokrevetnu sobu 100,00 kn po noćenju.

• Svaki sudionik dobiva Uvjerenje – certifikat o uspješnom završetku seminara.
• Članovi Hrvatskog kuharskog saveza ostvaruju pravo na popust od 150,00 kn.
• Svaki sudionik na poklon dobiva kuharsku kapu Hrvatskog kuharskog saveza

Dopis sa popisom radionica preuzmite ovdje
Prijavnicu za radionice preuzmite ovdje

U nastavku Vam donosimo popis radionica sa cijenama i ostalim detaljima:

1) 25. siječnja,                  Ledene skulpture, 1.500,00 kn, predavač: Miro Rismondo

Ovom radionicom polaznik će dobiti osnovna znanja oblikovanja u ledu ali i dodatnu stimulaciju, nove poglede u upotrebi leda u kulinarstvu i pri kreiranju jela. Radionica je namijenjena za sve koji žele upoznati osnove kiparstva u kristalno čistom ledu. Radionica uključuje osnove rukovanja sa ledom i tehnike obrade leda. Predavač je proslavljeni slovenski kuhar Miro Rismondo iz Slovenije – osvajač mnogobrojnih odličja iz kulinarske artistike sa renomiranih međunarodnih natjecanja.

2) 26.-27. siječnja,          Nove tehnologije i proizvodi u slastičarstvu, 1.100,00 kn,

U suradnji s tvrtkom Puratos Konding, donosimo Vam radionicu s kojom ćete se upoznati sa najnovijim i vrhunskim slastičarskim proizvodima te njihovom primjenom. Predstavit će Vam se nove tehnologije te široki spektar tehnika korištenja čokolade: glaziranje, tanko glaziranje, aromatiziranje, umakanje, izrada praznih figura, punjenje, oblaganje, kalupiranje, špricanje, dekoriranje i dr.

3) 30.-31. siječnja,          Artistika od voća i povrća – razina 1 i 2, 1.200,00 kn, predavači: Ivan Đukić i Marijan Bošnjak

Hrvatski kulinarski reprezentativci i osvajači mnogih domaćih i međunarodnih nagrada, Marijan Bošnjak i Ivan Đukić demonstrirat će Vam kako možete jednostavnim potezima noža u kombinaciji sa sezonskim voćem i povrćem dodatno i atraktivno ukrašavati svoja jela ili napraviti jednostavne stolne dekoracije.

4)  01.-02. veljače,           Priprema jela za kulinarska natjecanja, 1.100,00 kn, predavači: Zlatko Novak i Rozalija Neralić

Radionica prvenstveno namijenjena sudionicima kulinarskih natjecanja, posebice sudionicima slijedećih Dana hrvatskog kulinarstva. Na radionici ćete dobiti uvid u pripreme za natjecanje, tehnike izrade jela i eksponata, kako izbjeći negativne bodove, detalje na koje treba obratiti pažnju  te dobiti pregršt korisnih savjeta od prekaljenih hrvatskih kuharskih reprezentativaca Zlatka Novaka i Roazlije Neralić.

5)  3. veljače,                      Priprema jela pred gostom (wok, flambiranje i dr.), 800,00 kn, predavači: Anđelko Levanić i Aleksandar Asanović

Priprema jela pred stolom gosta pružaju neiscrpne  mogučnosti i nove načine pružanja dodatne usluge i pruža dodatnu vrijednost u iskustvu gostva. Danas se prakticira pruženje takvih usluga u mnogim ugostiteljskim objektima u inozemstvu a sve više i u Hrvatskoj što gosti posbno cijene. Saznajte sve tajne pripreme jela pred gostom od iskusnog profesora Aleksandra Asanovića i državnog prvaka u kuharstvu Anđelka Levanića.

6)  07.-08. veljače,           Autohtona jela kroz 4 godišnja doba, 1.100,00 kn, predavači: Marija Kuzminski i Anđelko Levanić

Radionice kojoj želimo upoznati polaznike sa kreativnim autohtonim sezonskim jelima koja se mogu uvrstiti u sezonsku i cjelogodišnju ponudu Vašeg objekta. Radionicom ćete naučiti kako sačuvati namirnicu za naredna razdoblja i kako ju u potpunosti iskoristiti. Predavači su renomirani članovi HKS-a, članovi ocjenjivačkog suda HKS-a i kulinarski reprezentativci koji su zastupali Hrvatsku na najprestižnijim svjetskim kulinarskim natjecanjima. No oni su i kuhari koji i dalje rade u struci te će predstaviti svoje kuharsko znanje, vještine i iskustvo, a svim jelima dodat će kreativnu notu te ga prezentirati u skladu sa posljednjim svjetskim kulinarskim trendovima.

7)  09. veljače,                    Kreativni restoranski deserti, 800,00 kn, Mirjana Špoljar

Višestruka državna prvakinja u slastičarstvu, Mirjana Špoljar  upoznat će Vas sa pripremom kreativnih  restoranskih deserta. Saznajte kako u svojoj kuhinji pripremiti izvrsne te prije svega kreativne deserte koji će oduševiti Vaše goste. Radionica je pripremljena tako da uživate u pripremi deserta te naučite pokoji  slastičarski trik

8)  14.-15. veljače,            Svjetski kulinarski trendovi na temeljima domaće kuhinje, 1.100,00 kn, Matija Balent

Najmlađi član poznate kuharske obitelji Balent, hrvatski kuharski prvak i šef kuhinje zagrebačkog hotela Sheraton, objasnit  će zašto nema tog kuhara koji će nadmašiti okuse majčine kuhinje, koji nas podsjećaju na djetinjstvo. Matija Balent otkrit će tajne domaće, bakine kuhinje te pripremati ih u skladu sa svjetskim trendovima. Idealna radionica za zaposlenike kuhinja na seoskim imanjima ali primjenjivo i u svakoj restoranskoj i hotelskoj kuhinji.

9)  16. veljače,                    Vegetarijanska, veganska i makrobiotička kuhinja, 800,00 kn, Mirjana Habek

Sve se veći broj ljudi danas odlučuje za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla, osobito mesa. Mirjana Habek upoznat će vas sa namirnicama i načinima pripreme vegetarijanskih, veganskih i makrobiotičkih jela i njihovom vrijednosti u prehrani te kako ih ukomponirati u restoranske i hotelske menije te buffet stolove uz primjenu svjetskih kulinarskih trendova.

Program dvodnevne radionice:

  1. dan: 10:00 – 14:00 – 1. blok

14:00 – 15:00 – ručak

15:00 – 19:00 – 2. blok

  1. dan: 09:00 – 13:00 – 3. blok

13:00 – postav izložbenog   stola i       podjela uvjerenja,  ručak


Program jednodnevne radionice:

  1. dan: 10:00 – 14:00 – 1. blok

14:00 – 15:00 – ručak

15:00 – 18:30 – 2. blok

18:30 – postav izložbenog stola i podjela uvjerenja

Po primitku Vaše prijave izdat ćemo Vam račun za osnovnu kotizaciju od 500,00 kn i koju je potrebno uplatiti prije održavanja seminara, a uplatom iste se potvrđuje prijava. Nakon održane radionice ispostaviti ćemo Vam račun sa preostalim iznosom do pune cijene radionice te korištenih usluga (jednokrevetna soba, dodatni obrok i sl.).

Za eventualne pojedinosti molimo Vas obratite se Uredu Saveza na telefon: 042/300-022.

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a03 - zeljko kukucka 03

Autor: ŽELJKO KUKUČKA


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO