GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

HRVATSKA KULINARSKA AKADEMIJA – KULINARSKE RADIONICE U SIJEČNJU I VELJAČI

Realizirajući svoje temeljne ciljeve, među kojima je stručno usavršavanje kuhara jedan od najznačajnijih, Hrvatski kuharski savez je utemeljio kulinarsku akademiju. Cilj joj je edukacija vodećih ljudi u kuhinjama, proučavanje i obrada hrvatske gastronomske baštine, njena turistička valorizacija, razvoj hrvatske gastronomske misli i prakse, te praćenje i primjena svjetskih gastronomskih trendova u hrvatskom kulinarstvu.

U sklopu hotela Trakošćan nalazi se i kulinarski kabinet Hrvatskog kuharskog saveza, u kojem se već dugi niz godina educiraju profesionalni kuhari kroz tematske radionice. Kroz radionice Hrvatske kulinarske akademije u 12 godina djelovanja educiralo se preko 2000 zadovoljnih kuhara i slastičara. Zbog praktičnog rada i realizacije u kojoj se savladavaju različite tehnike i vještine u pripravljanju jela, seminari odnosno radionice se izvode u malim grupama do najviše 10 sudionika po grupi.

Broj polaznika za radionice je ograničen te će se sudionici odrediti po redoslijedu prijave, odnosno uplaćene kotizacije. Kotizacija za radionice uključuje: noćenje u dvokrevetnoj sobi na bazi punog pansiona (za dvodnevnu radionicu), troškove organizacije, izrada skripte i popratnih materijala i kape sa znakom Hrvatskog kuharskog saveza. Doplata za još jedno noćenje iznosi 390,00 kn, a za jednokrevetnu sobu 100,00 kn po noćenju.
Ukoliko ne koristitie uslugu smještaja, cijena radionice umanjuje se za 300.00 kn.

• Svaki sudionik dobiva Uvjerenje – certifikat o uspješnom završetku seminara.

• Članovi Hrvatskog kuharskog saveza ostvaruju pravo na popust od 150,00 kn.

• Svaki sudionik na poklon dobiva kuharsku kapu Hrvatskog kuharskog saveza

Dopis sa popisom radionica preuzmite ovdje
Prijavnicu za radionice preuzmite ovdje
U nastavku Vam donosimo popis radionica sa cijenama i ostalim detaljima:

1) 16.-17. siječnja,                  Artistika od voća i povrća – razina 1 i 2,
predavač: Ivan Đukić,
cijena: 1.100,00 kn,

Hrvatski kulinarski reprezentativac  i osvajač mnogih domaćih i međunarodnih nagrada, Ivan Đukić demonstrirat će Vam kako možete jednostavnim potezima noža u kombinaciji sa sezonskim voćem i povrćem dodatno i atraktivno ukrašavati svoja jela ili praviti stolne dekoracije za svečanije prilike. Radionica je namjenjena i za početnike i za one koji su osnove već savladali i žele naučiti nešto više. Ovom radionicom polaznik će dobiti osnovna i napredna znanja oblikovanja povrća i dodatnu stimulaciju te nove poglede pri kreiranju jela.

2) 18.-19. siječnja,          Autohtona jela Primorja, Istre i Dalmacije,
predavač: Dragan Visković,
cijena:  1.100,00 kn,

Ukoliko Vas zanima kako pripremiti tradicionalna jela Primorja, Istre i Dalmacije u skladu s modernim svjetskim trendovima, ova radionica je upravo za vas. Dragan Visković, član Sekcije ocjenjivača HKS-a i predavač sa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji i dalje radi u struci, a na radionici će Vas upoznat sa pripremom odabranih tradicionalnih  jela hrvatskog Primorja, Istre i Dalmacije u skladu sa posljednjim svjetskim trendovima.

3) 23.-24. siječnja,      Nabava u ugostiteljstvu i sredstva ponude
predavač: Aleksandar Asanović,
cijena:  1.000,00 kn,

Ovom radionicom saznat ćete kako planirati nabavu i zalihe, izabrati dobavljača te se upoznati sa svim potrebnim vrstama ugovora. Saznajte od iskusnog profesora Aleksandra Asanovića o sredstvima ponude te njihove važnosti u uspješnosti prodaje i imidža restorana te zašto i na koji način je važan odjel HiP-a u poslovanju hotela.  

4) 25.-26. siječnja,      Osnovni tečaj za pizzaiolle
predavač: Boris Ostojić, Zoran Lisjak
cijena:  1.100,00 kn,

Boris Ostojić, nedavno je završio i tečaj za instruktora na prestižnoj talijanskoj akademiji „Accademia Pizzaioli“ te se ponosno diči kao prvi hrvat s titulom Master instruktora. U sklopu programa akademije, Boris je usavršio svoja znanja i u pripremi Pizza Scrocchiarella, Napoletana te bezglutenske pizze. Polaznici ove radionice će dobiti profesionalni temelj na kojem mogu graditi buduću karijeru. Upoznat će se s osnovnim sirovinama za izradu tijesta za pizzu (brašno, voda, kvasac, sol, malto i ulje), žitaricama, pšenicom, kako dobivamo brašno i naučit koja su brašna najkvalitetnija te koja je uloga ostalih sastojaka. Naučit će i o procesu  fermentacije i zrenja tijesta te izrađivati  tijesta za pizzu direktnom i indirektnom metodom.

5) 30. siječnja,              Tradicionalna jela na veganski način
predavač: Mirjana Habek,
cijena:  800,00 kn,

Sve se veći broj ljudi danas odlučuje za izbjegavanje namirnica životinjskog podrijetla, sve je veći broj gostiju koji traže veganske restorane. Na ovoj radionici Mirjana Habek upoznat će vas sa raznolikim veganskim namirnicama i njihovom vrijednosti u prehrani te načinima pripreme poznatih tradicionalnih jela poput zagrebačkog odreska, sarme, pašticade ili kajgane na veganski način te kako ih ukomponirati u restoranske i hotelske menije te buffet stolove uz primjenu svjetskih kulinarskih trendova.

6) 31. siječnja,               A la carte deserti s pratećim dekoracijama
predavač: Mirjana Špoljar,
cijena:  800,00 kn,

Višestruka državna prvakinja u slastičarstvu i slastičarka zagrebačkog hotela Esplanade, Mirjana Špoljar  upoznat će Vas sa pripremom kreativnih a la carte deserta. Saznajte kako u svojoj slastičarni pripremiti izvrsne te prije svega kreativne deserte koji će oduševiti Vaše goste. Uz izradu samih deserta, naučiti ćete kako pripremiti nekoliko različitih i efektnih dekoracija kojima možete ukrašavati pripremljene deserte.

7) 01.-02. veljače,         Kreativni restoranska jela s pratećim dekoracijama
predavač: Zlatko Novak,
cijena:  1.100,00 kn,

Prekaljeni hrvatski kulinarski reprezentativac i osvajač drugog mjesta na prestižnom svjetskom kuharskom natjecanju Global Chefs Challenge pomoći će Vam da osvježite ponudu svog objekta.  Uz prijenos znanja prikupljenog na samom natjecanju, Zlatko će kreirati 20-ak kreativnih restoranskih jela uz primjenu svjetskih kulinarskih trendova te demonstrirati kako ih efektno predstaviti gostu. Uz pripremu jela naučiti ćete i pripremati  različite jednostavne dekoracije kojima možete dodatno ukrašavati jela na tanjuru.

Program dvodnevne radionice:

1. dan: 10:00 – 14:00 – 1. blok
14:00 – 15:00 – ručak
15:00 – 19:00 – 2. blok
2. dan: 09:00 – 13:00 – 3. blok

13:00 – postav izložbenog   stola i podjela uvjerenja,  ručak


Program jednodnevne radionice:

 10:00 – 14:00 – 1. blok
14:00 – 15:00 – ručak
15:00 – 18:30 – 2. blok
18:30 – postav izložbenog stola i podjela uvjerenja

 

Po primitku Vaše prijave izdat ćemo Vam račun za osnovnu kotizaciju od 500,00 kn i koju je potrebno uplatiti prije održavanja seminara, a uplatom iste se potvrđuje prijava. Nakon održane radionice ispostaviti ćemo Vam račun sa preostalim iznosom do pune cijene radionice te korištenih usluga (jednokrevetna soba, dodatni obrok i sl.).

Za eventualne pojedinosti molimo Vas obratite se Uredu Saveza na telefon: 042/300-022.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO