GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatska kulinarska reprezentacija uspješna na natjecanju 1. Međunarodni kulinarski Master kup Sarajevo

Prvi međunarodni kulinarski Master kup Sarajevo završen je 08. veljače svečanom večerom i dodjelom priznanja najboljima. Na jednom su se mjestu okupili profesionalni kuhari i slastičari iz raznih zemalja regije: BiH, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Srbija i Italija.

U sklopu Kupa organizatori su ponudili i razne kulinarske radionice te su tako posjetitelji mogli sudjelovati te naučiti više o Hrvatskoj kulinarskoj baštini, Slovenskoj tradicionalnoj kuhinji, Srpskim autohtonim jelima, Halal standardima, a umijeće u kulinarskoj asrtistici demonstrirali su Marijan Bošnjak, Dražen Šafar i Zoran Mikulić. U promociji domaće kuhinje, domaćini su pripremili i Begovu čorbu pripremljenu u velikom kotliću, a podjeljeno je oko 500 obroka svim posjetiteljima.

Što se natjecateljskog dijela tiče, najbolje rezultate ostvarili su predstavnici Slovenije u sastavu: Grega Rozman, Dominik Sirk, Martin Blejec i Janez Dolšak koji su ostvarili zlatnu medalju i prvo mjesto u ukupnom poretku. Drugo mjesto i srebrna medalja pripala je hrvatskim predstavnicima: Anđelko Levanić, Tomislav Karamarko, Šime Vučetić i Ivana Vidaković, koje je vodio izbornik reprezentacije Marinko Jurešić. Trećeplasirani su bili predstavnici Srbije Predrag Stjepanović, Dejan Maksimović i Vanja Puškar.

Natjecanju je prisustvovao i aktualni predsjednik WACS-a za Južnu Europu Srečko Koklič i predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni koji su pozdravili natjecanje te izrazili nadu i podršku da se manifestacija održava svake godine. Podršku svojim prisustvom dao je i generalni sponzor HKS-a Podravka te njeni predstavnici Dražen Đurišević i Mišel Tokić.

Udruženje kuhara BiH i Sarajevo su se još jednom pokazali kao izvrsni domaćini kuharima iz regije i na ovaj način dali svoj doprinos u promociji kulinarstva BiH te povećanju sadržajnosti i atraktivnosti njihove turističke ponude.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski