GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatski kuhari otputovali na Svjetski kulinarski kup u Luksemburg

Jedan od osnovnih ciljeva Hrvatskog kuharskog saveza je promocija kuharske i slastičarske struke te hrvatskog kulinarstva kako u zemlji tako i na međunarodnoj sceni. I upravo u tom ozračju realiziraju se gotovo svi projekti HKS-a, pa tako i predstojeći projekt – odlazak na Svjetski kulinarski kup u Luksemburg.

Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već 40-tak godina. Ove godine od 21.-27. studenog ponovo će biti mjesto susreta preko 5000 kuhara iz svih krajeva svijeta. Sajam kao i natjecanje posjeti preko 50000 posjetitelja, a natjecanje dobiva značajnu medijsku pokrivenost u svijetu te je jedna od najboljih platformi za predstavljanje nacionalnih kulinarskih timova i njihovih gastronomskih vještina i znanja, upoznavanja sa svjetskim gastro novitetima te prikupljanju novih znanja.

Hrvatsku će u Luksemburgu u više kategorija predstavljati Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te četiri kuhara i slastičara koji će nastupiti u individualnim kategorijama. Izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i predsjednik Saveza Damir Crleni odabrali su članove reprezentacije na temelju njihovih ostvarenih rezultata na domaćim natjecanjima HKS-a te međunarodnim natjecanjima pod kapom WACS-a (Svjetskog udruženja kuharskih saveza ).

U želji da se hrvatska gastronomija predstavi u najboljem mogućem svijetlu, pripreme za natjecanje započete su početkom godine. Jela koje su osmislili testirani su u nekoliko navrata te su spremni za predstavljanje najuglednijim svjetskim kuharima koji će biti u žiriju. Reprezentativci su vodili računa da izbjegnu sve prepreke koje su stavljene pred njih te da se vrate sa što sjajnijim odličjima. Otputovali su danas, 20. studenog u popodnevnim satima iz Trakošćana gdje su obavili posljednje pripreme uoči polaska. Hrvatski reprezentativci će nastupiti od ponedjeljka do srijede, a u četvrtak, 27.11. biti će objavljeni i njihovi rezultati u sklopu završne ceremonije i dodjele nagrada.

Više o natjecanju možete pronaći na službenoj stranici     http://www.vatel.lu/competitions.php , a o sajmu na     http://www.expogast.lu/#event644

Brošuru Hrvatske kuharske reprezentacije možete preuzeti ovdje

Brošuru Regionalnog tima Varaždinske županije možete preuzeti ovdje

Popis putnika:

SVJETSKI KULINARSKI KUP
22.-27. XI 2014., Luksemburg

Popis putnika
Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija
1    Tomislav Karamarko,     Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
2    Anđelko Levanić,    Hotel Turist, Varaždin
3    Šime Vučetić,     Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
4    Nikolina Lončar,     Hotel Zlatan, Koprivnica
5    Ivana Vidaković,    Hotel Riviera Adria, Valamar Riviera d.d., Poreč
6    Zlatko Novak,     Hotel Turist, Varaždin
Nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija
7    Damnjan Draganić,     Wellnesshotel Engel, Austrija
8    Denis Zec ,    Hotel Iadera, Falkensteiner, Zadar
9    Marko Martinac,     Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
10    Roko Tulić,    Konoba Roko, Bjelovar
11    Miroslav Dolovčak,     BMD Capini, Zagreb
Individualne kategorije
11    Zoran Herman    Vindija d.d., Varaždin
12    Rozalija Neralić     Restoran Cvjetno, SC Zagreb
13    Ivan Đukić     Catering-pizzeria Lipov hlad, Osijek
14    Ivana Vidaković     Hotel Riviera Adria, Valamar Riviera d.d., Poreč
Regionalna kulinarska reprezentacija Varaždinske županije
15    Bojan Bohorč,     Restoran Fantasy, Ludbreg
16    Grozdana Bohorč,    Restoran Fantasy, Ludbreg
17    Mladen Habunek,     Vindija d.d., Varaždin
18    Marija Kuzminski,    Hotel Turist, Varaždin
19    Željko Bešenić,     Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Varaždinske Toplice
Prateće osoblje
20    Marinko Jurešić    Hotel Melia Istria Villas, Istraturist, Umag
21    Damir Crleni     Hrvatski kuharski savez, Varaždin
22    Jozo Gale    U.K. Vukovarsko-srijemske županije
23    Jure Miličević     Hotel Adriana, Falkensteiner, Zadar
24    Marijan Bošnjak     N.P.B. Dr. Ivan Barbot
25    Veronika Glibušić     U.K. Vukovarsko-srijemske županije
26    Ljiljana Sedlanić     Hotel Trakošćan, Trakošćan
27    Zlatko Sedlanić     Podravka d.d., Koprivnica
28    Aleksandar Aki Vucković     Hrvatski kuharski savez, Varaždin

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO