GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatski kuharski kup nastavlja se natjecanjem u Primoštenu

Natjecanjem 3. kola “Zlatno sunce Dalmacije“, u PrimoÅ¡tenu nastavit će se sedmo izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

U drugoj polovici 2011. godine održala su se natjecanja u Kutini i Čakovcu, a nakon Primoštena, natjecanje će se nastavit u Vinkovcima, a završiti u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik. Na svakom natjecanju najboljima se dodjeljuju priznanja za plasman po kategorijama te u ukupnom poretku. Deset najbolje plasiranih u pojedinoj kategoriji osvaja bodove koji se zbrajaju za ukupni poredak u Kupu. Plasman na 1. mjesto, primjerice donosi 100 bodova, na drugo 85 itd. Ukupni poredak u Hrvatskom kuharskom kupu dobiva se zbrajanjem bodova pojedinog natjecatelja ostvarenih u sve tri kategorije natjecanja. Ukupni pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa osvaja veliku kristalnu kuhaču.

Natjecanje 3. kola održava se u organizaciji Udruge kuhara Šibensko-kninske županije, a na njemu će sudionici pripremati svečane hladne plate od lignje, glavno jelo od morskog psa, a slastičarko umijeće pokazati će kod pripreme deserta od rogača i sira.
Radove natjecatelja ocjenjivat će eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a koji će osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bit će posebno vrednovana.

Natjecanje će se održati 13. i 14. ožujka u hotelu Zora u Primoštenu, a svečana večera i dodjela prinanja i nagrada u srijedu, 14. ožujka, s početkom u 20:00 sati.

Za dodatne informacije kontaktirajte Ured HKS-a.

Vezani dokumenti:
Prijavnicu za natjecanje pruzmite ovdje.
Propozicije za natjecanje pruzmite ovdje.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN