GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatski kuharski kup nastavlja se u Termama Jezerčica

Natjecanjem 2. kola “Zlatna lipa”, 30. i 31. siječnja u hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici nastavit će se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Natjecanje će organizirati Udruga kuhara Krapinsko-zagorske županije.

U prvoj polovici 2014. godine uz natjecanje u Donjoj Stubici održati će se još 3 natjecanja na kojima će se kuhari boriti za veliku kristalnu kuhaču. Kuhari i slastičari, odmjerit će snage još u Bjelovaru, Vinkovcima te na završnici u Zagrebu. Na svakom natjecanju zadatak sudionika je pripremiti svečanu hladnu platu, toplo glavno jelo i desert na zadanu temu, odnosno namirnice. Natjecatelji su kuhari iz cijele Hrvatske, a svakom može pomagati i po jedan pomoćnik.
Na predstojećem natjecanju, sudionici će imati zadatak pripremiti predjelo od pastrve i brokule, glavno jelo od patke, naranče i kestena, dok će u desertu morati koristiti lipu i brusnicu. Njihove delicije imati će priliku kušati gosti na večeri u petak, 31. siječnja.

Materijali za natjecatelje:
Propozicije
Prijavnica


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

C03 - Marko Jovanović - 03

Autor: MARKO JOVANOVIĆ