GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Hrvatski kuharski kup po prvi puta na Plitvičkim jezerima – prijave u tijeku

Nastavlja se četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Sljedeće, drugo kolo, po prvi puta će se održati na Plitvičkim jezerima čije ljepote vjerujemo nije potrebno posebno predstavljati. Natjecanje “Plitvička rapsodija”održati će se u petak i subotu, 01 i 02. ožujka.
Podsjećamo, od ove sezone, na snazi su nova pravila prema kojima se u ukupan zbroj uvrštava najbolja 4 rezultata od predviđenih 5 kola. Stoga, ukoliko ste propustili natjecanje u Solinu još se uvijek možete uključiti u borbu za veliku kristalnu kuhaču.

Pravila Hrvatskog kuharskog kupa 2019. možete pronaći ovdje

Propozicije i program 2. kola “Plitvička rapsodija” preuzmite ovdje

Prijavnicu za natjecanje Plitvička rapsodija ispunite ovdje

U nastavku Vam donosimo propozicije “Plitvička rapsodija”

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2019.
Generalni pokrovitelj: PODRAVKA d.d.

Natjecanje: Plitvička rapsodija
Plitvička jezera , 01. – 03. ožujka 2019. (petak-nedjelja)

KATEGORIJA A:
Svečana hladna plata pripremljena od svinjski but, basa (Lički meki sir), garintura od korjentastog povrća
- pripremljeno za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru za 1 osobu

KATEGORIJA B:
Toplo glavno jelo s prilogom pripremljeno od buta BuÅ¡e (autohtono domaće govedo) – pripremljeno za 12 osoba / prezentirano u toplim kupkama za serviranje s buffet stola
- dva (2) puta servirano na tanjuru s prilogom za jednu osobu
Napomena: Natjecatelji sami osiguravaju tople kupke

KATEGORIJA C:
Hladni desert pripremljen od : meda, šljiva i svježeg sira
- pripremljen i serviran za 12 osoba, prilagođeno posluživanju s buffet stola
- dva (2) puta serviran za jednu osobu

Domaćin osigurava glavnu namirnicu u kategoriji B – Buša, but te basu (Lički meki sir) u kategoriji A
Natjecatelji mogu koristiti vlastitu namirnicu.

Organizator osigurava besplatan smještaj za natjecatelje u Hotelu Jezero, NP Plitvička jezera

 

Dolazak natjecatelja:
Petak 01.03.2019. do 14:00

Odlazak natjecatelja:
Nedjelja 03.03.2019. nakon doručka
Broj prijava ograničen je na 10 ekipa. Prijavljeni natjecatelji odrediti će se prema redoslijedu prijave. Prednost kod prijave imaju natjecatelji koji se natječu u sve 3 kategorije.

 

PROGRAM NATJECANJA

1. dan, 01.03.2019., petak

Do 14:00 sati – dolazak i prijava u smjeÅ¡taj: Hotel Jezero
14.30 – okupljanje i kraći obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera

18:00 – sastanak s natjecateljima u Hotelu Jezero – dvorana FLORA
18:30 – večera u hotelu Jezero
Od 19:00 – rad u kuhinji Hotela Jezero

2. dan, 02.03.2019., subota

od 06:00 – nastavak rada u kuhinji
…. – doručak
13:30 – ručak za natjecatelje
15:00 – ocjenjivanje deserta, komentar radova od strane ocjenjivača
16:30 – ocjenjivanje svečane hladne plate, komentar radova od strane ocjenjivača
18:00 – ocjenjivanje toplih jela – 2 tanjura, svakih 5 minuta 1 natjecatelj
19:00 – ocjenjivanje toplih jela – tople kupke
-komentar toplih jela od strane ocjenjivača

20:00 – svečana večera i dodjela priznanja
Glavni restoran Hotela Jezero uz glazbeni program

3. dan, 03.03.2019., nedjelja
… – doručak
do 12:00 – odlazak sudionika

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI