GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

IN MEMORIAM: NAPUSTIO NAS JE KULINARSKI AKADEMIK SLAVKO VEČERIĆ

Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim riječima i djelima, a najviše po dobroti srca. Svi koji su poznali, družili se i surađivali s Slavkom Večerićem reći će da je on upravo po ovoj izreci živio.

Napustio nas je kulinarski akademik Slavko Večerić. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u 63. godini ugledni i poznati kuhar, kulinarski akademik Slavko Večerić. Kažu da su groblja puna s nenadomjestivim ljudima. Slavek je svakako jedan pod njih, jer nije važno kako čovjek umre, nego kako živi. A njegov život je bio zaista ispunjen. Primjeran. Uvijek je bio spreman pomoći. Kao da je bio svjestan da poslije ovog života ne ostane to što smo sakupili, nego ono što smo dali. A hrvatskoj gastronomiji je zaista mnogo dao.
Slavko Večerić rođen je 1955. godine. Po završenoj Ugostiteljskoj školi u Zagrebu, smjer kuhar, upisao je školu za VKV kuhara specijalista te položio majstorski ispit. Dugi niz godina radio je u hotelu Esplanadi u Zagrebu, bio šef kuhinje u Beču, a dvadeset godina proveo je i kao šef svih kuhinja u hotelu Mihanović u Tuheljskim Toplicama. No Slavko nije samo radio u svojim matičnim kućama već je bio aktivan i doprinosio kuharskoj struci i izvan radnog vremena.
Kao predan kuhar i veliki zaljubljenik u svoju profesiju, Slavko je osvojio brojne medalje i priznanja s kuharskih natjecanja. Surađivao je s brojnim institucijama, sudjelovao u prezentacijama hrvatske kuhinje po čitavoj Europi, bio je jedan od predavača na Hrvatskoj kulinarskoj akademiji, predsjednik Udruge kuhara Krapinsko-zagorske županije te član Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza. Autor je kuharice Hrvatskog zagorja „Zebrane jestvine Hrvatskog zagorja“, organizator kuhinje na Olimpijskim igrama u Sarajevu i našim nogometašima u Njemačkoj na Svjetskom nogometnom prvenstvu te je više puta izabran u društvo najboljih kuhara Hrvatske. Zbog izuzetnog doprinosa razvoju kulinarstva, očuvanju hrvatske kulinarske baštine i prezentaciji hrvatskog kulinarstva u svijetu dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatskog kuharskog saveza. Javnost ga je najbolje upoznala u nebrojenim nastupima u kuharskim emisijama „Kruške i jabuke“, „U istom loncu“, „Gušti su gušti“
te „Dobro jutro Hrvatska“. Pamtit ćemo ga kao uvijek pozitivnog, dragog i susretljivog kolegu koji je uvijek rado pomogao u mnogobrojnim aktivnostima Hrvatskog kuharskog saveza.
Kažu da smrt ne postoji, da ljudi umiru tek kad ih svi zaborave. A Slaveka zaista nikada nećemo zaboraviti.
Neka ti je laka zagorska zemlja Slavek, počivao u miru.

Posljednji ispraćaj pokojnika biti će u subotu, 09. prosinca u 14:30 na gradskom groblju u Pregradi.


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO ŠVERKO


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ