GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

INTERslast – međunarodno natjecanje slastičara

GLAVNA TEMA KONGRESA: Kreativnost u slastičarstvu

DATUM:

19. – 20. ožujka/marta Hotel Sol Garden istra****

Generalni sponzor:

ATLANTIC GRUPA d.d.

Gastro sponzor

DUKAT d.d. ZAGREB

Organizacija natjecanja Interslast KUP 2013.:

UDRUGA KUHARA ISTARSKE ŽUPANIJE

Stručni pokrovitelj:

Hrvatski kuharski savez

Savez hrvatskih slastičara

MEDIJSKI POKROVITELJ: REVIJA „DOLCE VITA“

Prva hrvatska revija za slastičarstvo i sladoledarstvo
ORGANIZATOR SMJEŠTAJA I TURISTIČKIH AKTIVNOSTI

PLAVO MORE d.o.o. Turistička agencija Umag

ORGANIZATOR „INTERSLASTA“ I VLASNIK LICENCE:

Robinson Internacionalno novinsko – nakladničko poduzeće Zagreb

Redakcija revije za gastronomiju, turizam i prehranu „Svijet hrane“ Zagreb

Redakcija revije „Dolce vita“

Redakcija revije „Hrvatski pekar“

 

PROGRAM RADA

18. 03. 2013. ponedjeljak

- dolazak gostiju

- sastanak s natjecateljima

- postavljanje štandova

- smještaj

19.03. 2013. utorak

08.00 – 09.00 – registracija sudionika

09.00 – 09. 30 – pozdravni govor organizatora

- pozdravne riječi pokrovitelja

- pozdravne riječi sponzora

Svečano otvaranje INTERSLAST-A

PREDAVANJA

Kreativnost u svjetskom slastičarstvu

09.30 – 10.30 Predavanja

10.30 – 11.00. Degustacija: Ireks Aroma d.o.o. Zagreb

 

Natjecatelji INTERSLAST KUP-a 2013. trebaju do 11 sati dostaviti sve svoje radove pred stručni žiri

11.00 – 11.30 predavanja

11.30 – 12.00 Slastičarska radionica i degustacija

Gost: Elena Shramko, Rusija

12.00 – 14.00 Pauza za ručak

14.00 – 14.30 predavanja

14.30. – 15.00 Stručna radionica Atlantic grupa d.d. Zagreb

Predavač; Wolfgang Weihs

QimiQ Handels GmbH Headquarters Austrija

15.00 – 15.30 predavanja

15.30 – 16.00 Slastičarska radionica i degustacija

Alma Rekič Sava Hotels and Resorts Bled, Slovenija

17.00 – 19.00 Slastičarska radionica i degustacija

Roberto Perić – Izrada pralina i čokolatina

20.00 sati Večera:

Objava rezultata natjecanja Dodjela nagrada i diploma

Večera

Zabavni program

Noćenje

20. 03. 2013. srijeda

Predavanja

Sve je više problema u inspekcijskom nadzoru slastičarnica. Izravan susret s inspektorima dat će Vam odgovore na brojna pitanja. Pitajte inspektore sve što želite iz ove problematike kako biste dobili na licu mjesta pojašnjenje.

Voditelj okruglog stola Danica Ledecki, Državni inspektorat RH

09.30 – 10.00 Problemi u inspekcijskom nadzoru slastičarnica.

10.00 – 12.00 Pitanja za inspektore; Danica Ledecki, Državni inspektorat

Ružica Vazdar, Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja RH

12.00 Stručna radionica Zenit d.o.o. Split: Izrada krokanta – demostracija rada s puhanim

šećerom

13.00 – 14.00 Pauza za ručak

14.00 – 19.00 FOLKSLAST

Revija hrvatskih domaćih kolača i slastica

Predavanja

Slastičarska radionica i degustacija

Spravljanje kroštula, hrvatske i istarske izvorne slastice

Dragica Lukin, majstor slastičarstva, Umag

Predstavljamo hrvatske izvorne slastice

Lika, Hrvatsko Zagorje, Slavonija, otok Rab, Skradin, Gorski Kotar, otok Hvar, otok Krk, Istra

Predavanja i degustacije

Slastičarska radionica i degustacija

Slastičarnica „Palma“ Sarajevo

Kako izraditi najbolju baklavu

16.00 -18.00 Revija hrvatskih autohtonih slastica

Propozicije za Interslast možete preuzeti ovdje.

Prijavnicu za kongres možete preuzeti ovdje.

Prijavnicu za Interslast kup možete preuzeti ovdje.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

glavno jelo 1

Autor: Željko Bešenić


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI