GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Ivanka Petriško najboja na drugom kolu Hrvatskog kuharskog kupa

U petak, 31. siječnja u hotelu terme Jezerčica u Donjoj Stubici, nastavilo  se deveto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa, festivala u cjelinu povezanih pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme održavaju diljem Hrvatske.

Natjecanje 2. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom “Zlatna lipa”,  održalo se u organizaciji Udruge kuhara Krapinsko-zagorske županije, a na njemu su sudionici pripremali svečane hladne plate od pastrve i brokula, glavno jelo od patke, naranče i kestena, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme hladnog deserta od lipe i brusnice.

Radove natjecatelja ocjenili su eminentni kuhari i slastičari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a. Miroslav Dolovčak, Vladimir i Matija Balent, koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela. Kreativnija i složenija jela bila su posebno vrednovana. Uz natjecateljska jela, vrijedni kuhari hotela Terme Jezerčica upotpunili su gastronomsku ponudu sa autohtonim jelima Krapinsko-zagorske županije, dok su članovi Sekcije za kulinarsku artistiku oduševili uzvanike skulpturom od voća i povrća.

Najuspješniji u pripremi hladnih jela bio je Toni Rajaković iz Grand hotela Adriatic iz Opatije, najbolje glavno jelo pripremio je Jasmin Husaković, također iz spomenutog hotela, a najbolji desert osmislila je i kreirala predstavnica domaćina, Ivanka Petriško. Ona je i zbrojem bodova u sve tri kategorije ostvarila i pobjedu u ukupom poretku te time osvojila vrijedne nagrade sponzora natjecanja. Drugo mjesto osvojio je Alen Belić iz varaždinskog hotela Varaždin dok se na treće mjesto plasirao Erich Glavica ispred tvrtke Gastro j.d.o.o. iz Koprivnice.

Hrvatski kuharski kup i utrka za velikom kristalnom kuhačom, nastavit će se natjecanjem 14. ožujka u Bjelovaru.

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Toni Rajaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

65,00

2

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

55,33

3

Ivanka Petriško Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

54,67

4

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

51,00

5

Erich Glavica Gastro j.d.o.o., Koprivnica

50,33

6

Ivan Petriško Srednja škola Zabok, Zabok

50,00

7

Adrijana Đurđević Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

0,00

8

Jasmin Husaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

0,00

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Jasmin Husaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

68,00

2

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

66,67

3

Ivan Petriško Srednja škola Zabok, Zabok

62,33

4

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

61,67

5

Ivanka Petriško Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

59,33

7

Erich Glavica Gastro j.d.o.o., Koprivnica

57,33

8

Toni Rajaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

0,00

9

Adrijana Đurđević Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

0,00

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Ivanka Petriško Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

67,00

2

Erich Glavica Gastro j.d.o.o., Koprivnica

61,33

3

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

57,00

4

Ivan Petriško Srednja škola Zabok, Zabok

56,33

5

Adrijana Đurđević Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

55,00

6

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

52,00

7

Toni Rajaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

0,00

8

Jasmin Husaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

0,00

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Ivanka Petriško Hotel Terme Jezerčica, Donja Stubica

181,00

2

Alen Belić Hotel Varaždin, Varaždin

179,00

3

Erich Glavica Gastro j.d.o.o., Koprivnica

169,00

4

Ivan Petriško Srednja škola Zabok, Zabok

168,67

5

Dino Bebić Hotel The Westin, Zagreb

164,67

6

Jasmin Husaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

68,00

7

Toni Rajaković Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

65,00

8

Adrijana Đurđević Grand Hotel Adriatic d.d., Opatija

55,00

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

c01 - tomislav karamarko 03

Autor: TOMISLAV KARAMARKO