GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Ivica Ljubek je kuhar godine!

Na prijedlog HKS-a , Hrvatska turistička zajednica je u petak, 25 listopada, u sklopu Dana hrvatskog turizma koji su se održali u Zadru u Falkensteiner Hotels & Residences, Punta Skala, dodjelila prestižnu nagradu Ivanu Ljubeku za kuhara godine, a u sklopu programa  “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu”

Kao i svake godine, Hrvatski kuharski savez prepoznao je značaj i važnost programa Hrvatske turističke zajednice “Čovjek – ključ uspjeha u turizmu” te se uključio kandidaturom za kuhara godine.

Prema pristiglim prijedlozima i popraćenim obrascima te obrazloženjima iz 20 županijskih udruga HKS-a, članovi Upravnog odbora HKS-a procijenili su i odabrali gosp. Ivana Ljubeka kao kandidata koji zadovoljava sve kriterije odabira za djelatnika godine. Iako nije bilo lako odabrati jer je kvalitetnih kandidata bilo mnogo, Upravni odbor se složio da je zbog dugogodišnjeg kvalitetnog rada te posebnih zasluga ove godine, gosp. Ivan Ljubek kandidat koji je ponajviše doprinio stvaranju slike o Hrvatskoj kao kvalitetnoj turističkoj destinaciji i uspješnosti ukupnog hrvatskog turizma.

IVAN LJUBEK rođen je 1955 godine, a u rad Hrvatskog kuharskog saveza  i Udruge kuhara Vukovarsko Srijemske županije uključio se 2005.god.te od tada sve svoje aktivnosti predodredio je za navedene institucije.

Svoje dugo stečeno radno iskustvo (41 god.)  stekao je na radnom mjestu „Šef kuhinje“, a već godinama to svoje golemo stečeno znanje prenosi na mlađe naraštaje u  Srednjoj strukovnoj školi –Vinkovci, gdje sa svojim učenicima postiže zavidne rezultate na kulinarskim natjecanjima. Zbog svog lošeg zdravstvenog stanja ove godine nije u mogućnosti voditi učenike na udaljena natjecanja ali zato svojim kolegama-mentorima pomaže u pripremama za sva natjecanja. Plodovi njgovog rada su vidljivi jer na svim natjecanjimaučenici su uvijek plasirani na pva 3 mjesta.

S obzirom da je Srednja Strukovna škola Vinkovci aktivna u gradu Vinkovcima I u Vukovarsko-srijemskoj županiji vezanu na razna turistička događanja i manifestacije, njegov angažman I doprinos je velik te je direktno uključen u organizaciju te dogovore sa vanjskim suradnicima ali i gostima. Njegov angažman se uglavnom svodi na organizaciju I pripremu svečanih domjenka povodom raznih događanja u gradu I županiji te je uključen I turističko-kulturne manifestaije kao što su Vinkovačke jeseni, Sajam zdravlja, Kulinijada te ove godine I u Proslavu ulaska Hrvatske u Europsku Uniju.

Bio je glavni koordinator na Državnom natjecanju srednjih strukovnih škola-ugostiteljski smjer koji se održao u Vinkovcima 2009.g. i sa nesebičnim trudom jedan je od najzaslužnijih osoba što je spomenuto natjecanje održano na zavidnom nivou te ocjenjeno kao veoma uspješno. Također je zaslužan za osvojeno prvo mjesto njegevih učenika u studenom 2012. godine na Kamelija kupu u Varaždinskim Toplicama.

Svake godine jedan je od najaktivnijih članova Udruge kuhara vukovarsko srijemske županije u pripremi Hrvatskog kuharskog kupa – “Zlatna jabuka”, a ove godine istaknuo se u organizaciji III Kongresa kuhara I slastičara HKS-a.  održanoh u Vinkovcima kao i na pripremanju prezentacije „DOLCELA -100 torti za 10 g. HKS-a. Uvelike je pomogao i u realizaciji knjige „SLAVONSKO-SRIJEMSKI RECOPIS“- kulinarska baÅ¡tina Slavonije i Srijema. Sa svojim učenicima sudjeluje I na drugim enogastronomskim manifestacijama i tako im na najbolji način prenosi svoje znanje sa posebnim naglaskom na važnost “bakine kuhinje” odnosno kulinarske baÅ¡tine svog kraja.

Njegova jednostavna komunikacija, srdačnost I pristupačnost u suradnji, te veliki broj poznanstva, uvijek ga čini dragim partnerom u pripremi gastronomskih projekata kojima  na indirektan način sudjeluje u promociji razvoja turističke ponude kako grada Vinkovaca tako i Vukovarsko-srijemske županije.
Odani je prijatelj i kolega i bez obzira na svoje zdravstveno stanje i brojne obveze uvijek je na raspolaganju te spreman ponuditi pomoć.

Nositelj je mnogih priznanja i osvajač nagrada od koji je mnoge ostvario u mlađim danima u vrijeme bivše države.

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 099

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

zlatni grozd - 123

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO