GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Kuhajmo slavonski – novi ciklus Hrvatskog kuharskog kupa započinje u Slavonskom brodu

Nak0n uzbudljivog jubilarnog desetog ciklusa Hrvatskog kuharskog kupa, započinjemo sa novom sezonom Hrvatskog kuharskog kupa.
Prvo natjecanje održat će se u organizaciji Udruge kuhara Brodsko-posavske županije u razdoblju od 20. do 21. studenog u Slavonskom brodu, pod nazivom Kuhajmo slavonski.
Dodatnu draž manifestaciji daje činjenica da će se održati u sklopu Katarinskog sajma te su organizatori izuzetnu pažnju dali na namirnice koje su zadali kako bi natjecanje proteklo u skladu i sa imenom događanja.

Hrvatski kuharski kup je svojevrsni festival u cjelinu povezanih kulinarskih natjecanja koja se na razne zadane teme održavaju diljem Hrvatske. Osim svekolike afirmacije kuhara i struke te cjelokupnog hrvatskog kulinarstva i hrvatskih proizvoda, cilj mu je prezentacija, razvoj i izgradnja prepoznatljive hrvatske kulinarske ponude. Posebna je pak zadaća ovih natjecanja kreativan i konkretan doprinos oblikovanju kulinarske prepoznatljivosti lokalne sredine, a time i unapređenje sadržajnosti i atraktivnosti njene cjelokupne turističke ponude.

Hrvatski kuharski kup je ciklus od pet zasebnih natjecanja od kojih se prvo održava krajem turističke sezone u listopadu, a posljednje u svibnju, odnosno prije početka nove turističke sezone. Na taj način omogućeno je svim zainteresiranim sudionicima, pa i onima iz obalnih krajeva da sudjeluju na svim natjecanjima te osvoje titulu pobjednika kupa i prestižnu „kristalnu kuhaču“.

Sudionici natjecanja su isključivo članovi HKS-a, kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja. Natjecanje je pojedinačno, a svaki natjecatelj može imati jednog pomoćnika. Natjecatelj može sudjelovati na svim natjecanjima, odnosno samo na odabranom natjecanju i to u svim ili samo u jednoj natjecateljskoj kategoriji. U slučaju ograničenog broja natjecatelja, prvenstvo sudjelovanja imaju natjecatelji koji sudjeluju u više kategorija, odnosno natjecatelji s većim brojem ostvarenih natjecanja u tekućoj godini.

Pravila Hrvatskog kuharskog kupa možete pronaći ovdje 

Propozicije i program 1. kola preuzmite ovdje

Prijavnicu za natjecanje preuzmite ovdje 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a01 - frane soza 03

Autor: FRANE SOŽA


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI