GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

KUHARI HKS-a NA HRVATSKOM FESTIVALU HRANE I VINA

U zagrebačkoj Areni od 2. do 04. ožujka održao se Hrvatski festival Hrane i vina. Pred velikim brojem izlagača, eminentnim hrvatskim kuharima te nekim od najboljih hrvatskih enologa i sommeliera, Festival je donio veliki broj iznenađenja, zanimljivih kuhinjskih događanja i predstavio hrvatsku gastronomsku i enološku scenu.

U bogatom i sadržajnom programu Festivala, na show cooking pozornicama održano je natjecanje te dodjela priznanja pobjednicima regionalnog natjecanja učenika ugostiteljskih Å¡kola koji su pokazali zavidno kuhinjsko umijeće dokazujući da hrvatska gastro scena ima svjetlu budućnost. Pripremljena jela ocjenjivali su članovi Sekcije sudaca Hrvatskog kuharskog saveza – Stanko Erceg, Katarina Pentek, Gostimir Dragić, Matija Balent, Grozdana Bohorč i Branko Ognjenović.

Na pozornicama su se izmjenjivali vrhunski kuhari i slastičari, koji su prenosili svoja znanja i vještine to poneku kuharsku tajnu. Članovi Hrvatskog kuharskog saveza također su sudjelovali kako u predstavljanju kulinarske baštine svog kraja tako i u predstavljanju nekih originalnih receptura koje su posjetitelji imali priliku i kušati.

U nastavku Vam donosimo popis članova koji su animirali posjetitelje festivala te što su im pripremali:

Anđelko Levanić – Teleći file sa umakom od inćuna i kapara na posteljici od potočarke
Tomislav Karamarko – Filet orade u lisnatom tijestu s umakom od bosiljka i kompotom od rajčice
Å ime Vučetić – Svinjski file s korom od oraha i suhih Å¡ljiva na pireu od celera i ratatouilleom
Slađana Herman – Som na posteljici od prosa, graÅ¡ka i bučinih sjemenki
Tomislav Hruban – Hladna riblja avantura
Mirjana Kozlina – Belgijska čokoladna torta,  Trio sjemenka i Izbor posljednjih bobica trio bobica

Udruga kuhara Međimurske županije – Međimurska gibanica
Udruga kuhara vukovarsko-srijemske županije – Pohane palačinke sa piletinom
Udruga kuhara varaždinske županije – Varaždinski klipič
Udruga kuhara Karlovačke županije – Svinjski lungić u ovitku od palente i umak od kupina


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

zlatni grozd - 102

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN