GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Marija Bošnjak je pobjednica 10. sezone Hrvatskog kuharskog kupa

Nakon što su četiri kola Hrvatskog kuharskog klupa održana u Vinkovcima, Kutini, Donjoj Stubici i Bjelovaru, 5. završno kolo održalo se 6. listopada u Zagrebu u hotelu Sheraton. Natjecatelji su tom prigodom svoje stručno znanje pokazati u pripremi svečane hladne plate od buta divlje svinje i šumskih gljiva, toplo glavno jelo s prilogom od pileća prsa, camembert sira i vrhnja za kuhanje te desert od čokolade, meda i orašastih plodova.

Iako je Marija Bošnjak iz Vinkovaca pobjedila u dvije od tri kategorije, ukupnu pobjedu 5. kola odnio je Ante Ojdanić iz Design hostela Goli&Bosi iz Splita. Ante je bio drugoplasirani u pripremi glavnog jela i deserta, a uvjerljivo je pobjedio u pripremi hladne plate.

No Marija Bošnjak sa svojom pomoćnicom Ana-Marijom Stanković nije imala razloga za nezadovoljstvo. U ukupnom poretku, koji je rezultat cjelogodišnjeg rada i truda u svih pet kola kupa, imala je dovoljnu bodovnu prednost prikupljenu na prva četiri natjecanja te je sasvim zasluženo podigla u zrak veliku kristalnu kuhaču kao ukupna pobjednica desete jubilarne sezone hrvatskog kuharskog kupa.

Na završnoj svečanoj večeri gdje su uzvanici imali priliku i kušati sva pripremljena jela, veliku kristalnu kuhaču kao i mnogobrojne nagrade sponzora, u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića uručio joj je Slavko Kojić, pročelnik gradskog ureda za financije grada Zagreba uz pomoć predsjednika HKS-a Damira Crlenog. Drugo mjesto u konkurenciji od preko 20 kuhara, pripalo je Anti Ojdaniću dok se na treće mjesto plasirao Anđelko Pomper iz Restorana Zlatne gorice iz Varaždina.

Nelaki zadatak ocjenjivanja i vrednovanja svih pripremljenih jela pripao je eminentnim kuharima, članovima Sekcije ocjenjivača HKS-a, Branku Ognjenoviću, Gostimiru Dragiću, Vladimiru Balentu i Branku Žufiki koji su osobitu pažnju posvetiti vanjskom izgledu, sastavu i naravno, okusu jela, a kreativnijim i složenijim jelima davali su i više ocijene.

REZULTATI:
Medeno srce Zagreba, 06.10.2015.

 

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

68,00

2

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

64,00

3

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

54,25

4

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

53,50

5

Mateo Roštan

Restoran Paradiso, Virje

39,25

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

63,75

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

63,50

3

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

55,75

4

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

54,75

5

Mateo Roštan

Restoran Paradiso, Virje

34,50

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

67,25

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

66,75

3

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

60,00

4

Veronika Glibušić

Srednja strukovna škola Vinkovci

59,75

5

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

55,75

Ukupni poredak – Medeno srce Zagreba

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

198,25

2

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

185,25

3

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

179,75

4

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

164,00

5

Mateo Roštan

Restoran Paradiso, Virje

73,75

6

Veronika Glibušić

Srednja strukovna škola Vinkovci

59,75

 

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2014./2015. – POREDAK

Poredak

Ime i prezime, Objekt

Ukupno bodova

1

Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije

1345

2

Ante Ojdanić, Design hostel Goli&Bosi, Split

1230

3

Anđelko Pomper, Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

745

4

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

465

5

Danijela Crnjak Andri, GastroGar, Garešnica

260

6

Mateo Roštan, Paradiso, Virje

340

7

Ivanka Petriško, Terme Jezerčica, Donja Stubica

230

8

Antonio Brletić, Hotel & Spa IADERA Falkensteiner

200

9

Mihael Kapeš, Hotel Turist, Varaždin

180

10

Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica

170

11

Antonio Bukvić, Restoran Podravska Klet, Podravka d.d., Koprivnica

160

12

Ksenija Sabo, Srednja strukovna škola Vinkovci

155

13

Veronika Glibušić, Srednja strukovna škola Vinkovci

215

14

Ivan Tomas, Restoran Fontana, Varaždin

145

15

Marta Jukić, Đakovo

85

16

Luka Radić, Restoran Antonijo, Rogoznica

85

17

Martina Alilović, Srednja strukovna škola Vinkovci

70

18

Ana Šinjori, Srednja strukovna škola Vinkovci

60

19

Andrija Barišić, Svečana dvorana Lucija, Vinkovci

50

20

Krešimir Jurić-Orlić, Oprisavci

45

21

Klara Drvenkar, Srednja strukovna škola Vinkovci

40

 

 

 

 

 

 

 

REZULTATI:

 

Medeno srce Zagreba, 06.10.2015.

 

Kategorija A – Hladna plata

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

68,00

2

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

64,00

3

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

54,25

4

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

53,50

5

Mateo Roštan

Restoran Paradiso, Virje

39,25

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

63,75

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

63,50

3

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

55,75

4

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

54,75

5

Mateo Roštan

Restoran Paradiso, Virje

34,50

Kategorija C – Desert

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

67,25

2

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

66,75

3

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

60,00

4

Veronika Glibušić

Srednja strukovna škola Vinkovci

59,75

5

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

55,75

Ukupni poredak – Medeno srce Zagreba

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Ante Ojdanić

Design hostel Goli&Bosi, Split

198,25

2

Marija Bošnjak

U.K. Vukovarsko-srijemske županije

185,25

3

Anđelko Pomper         

Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

179,75

4

Tihomir Krijan

Hotel Art, Slavonski Brod

164,00

5

Mateo Roštan

Restoran Paradiso, Virje

73,75

6

Veronika Glibušić

Srednja strukovna škola Vinkovci

59,75

 

 

                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HRVATSKI KUHARSKI KUP 2014./2015. – POREDAK

Poredak

Ime i prezime, Objekt

Ukupno bodova

1

Marija Bošnjak, U.K. Vukovarsko – srijemske županije

1345

2

Ante Ojdanić, Design hostel Goli&Bosi, Split

1230

3

Anđelko Pomper, Restoran Zlatne Gorice, Varaždin Breg

745

4

Tihomir Krijan, Hotel Art, Sedis d.o.o., Slavonski Brod

465

5

Danijela Crnjak Andri, GastroGar, Garešnica

260

6

Mateo Roštan, Paradiso, Virje

340

7

Ivanka Petriško, Terme Jezerčica, Donja Stubica

230

8

Antonio Brletić, Hotel & Spa IADERA Falkensteiner

200

9

Mihael Kapeš, Hotel Turist, Varaždin

180

10

Erich Glavica, ERIX d.o.o., Koprivnica

170

11

Antonio Bukvić, Restoran Podravska Klet, Podravka d.d., Koprivnica

160

12

Ksenija Sabo, Srednja strukovna škola Vinkovci

155

13

Veronika Glibušić, Srednja strukovna škola Vinkovci

215

14

Ivan Tomas, Restoran Fontana, Varaždin

145

15

Marta Jukić, Đakovo

85

16

Luka Radić, Restoran Antonijo, Rogoznica

85

17

Martina Alilović, Srednja strukovna škola Vinkovci

70

18

Ana Šinjori, Srednja strukovna škola Vinkovci

60

19

Andrija Barišić, Svečana dvorana Lucija, Vinkovci

50

20

Krešimir Jurić-Orlić, Oprisavci

45

21

Klara Drvenkar, Srednja strukovna škola Vinkovci

40

 

 

 

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

desert 1

Autor: Predrag Galjevski