GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Marija Bošnjak uvjerljiva na Zlatnoj lipi

Natjecanjem 3. kola “Zlatna lipa“, nastavilo se jubilarno deseto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. U prekrasnom ambijentu Terma Jezerčica u Donjoj Stubici, sedam dvočlanih ekipa odmjerilo je snage u pripremi predjela, glavnog jela i deserta. Sudionici natjecanja imali su zadatak pripremiti svečanu hladnu platu od piletine, Å¡pinata i svježeg sira,  toplo glavno jelo s prilogom od patke i ječmene ili heljdine kaÅ¡e, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme deserta od meda od lipe i naranče.

Najbolja u sve tri kategorije kao i u ukupnom poretku bila je Marija Bošnjak sa pomoćnicom Ana Mariom Stanković koje su predstavljale Udrugu kuhara Vukovarsko-srijemske županije. Na drugo mjesto plasirala se Ivanka Petriško koja je predstavljala domaće snage, hotel Terme Jezerčica, dok je na trećem mjestu bio Ante Ojdanić iz hostela Goli&Bosi iz Splita.

Natjecanje 3. kola održalo se u organizaciji Udruge kuhara Krapinsko-Zagorske županije koji su se pobrinuli da svečanu večeru upotpune sa zagorskim delicijama, a pomogao im je i kulinaski promotori Podravke Zlatko Sedlanić koji je također pripremio nekoliko atraktivnih jela, dok je svoje umijeće u izradi aranžmana od voća i povrća demonstrirao Marijan Bošnjak iz Popovače.

Radove natjecatelja ocijenili su eminentni kuhari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a: Matija Balent i Gostimir Dragić uz pomoć šefa kuhinje Terma Jezerčica Ivice Žulja koji su osobitu pažnju posvetili vanjskom izgledu, sastavu i, naravno, okusu jela.

Pobjednike su pozdravili i čestitali i posebni gosti večere, gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Uz bogate nagrade sponzora HKS-a Podravke, Dukata i Suecos obuće, pobjednicama je uručena i posebna nagrada, sadnica Gubčeve lipe.

Natjecatelji će u borbi za kristalnu kuhaču nastaviti skupljati bodove u  4. kolu Hrvatskog kuharskog kupa, odnosno na natjecanju „Zlatna jabuka“ koje će se održati 16. i 17. travnja u Vinkovcima.

Zlatna lipa – Rezultati:

Kategorija A – Hladna plata
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije 68,00
2 Anđelko Pomper Hotel Varaždin, Varaždin 58,67
3 Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split 57,33
4 Ivanka Petriško Terme Jezerčica, Donja Stubica 55,00
5 Antonio Bukvić Restoran Podravska Klet, Podravka d.d., Koprivnica 45,33
6 Mateo Roštan Paradiso, Virje 31,33
Kategorija B – Toplo jelo
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije 67,67
2 Ivanka Petriško Terme Jezerčica, Donja Stubica 57,67
3 Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split 53,67
4 Anđelko Pomper Hotel Varaždin, Varaždin 50,67
5 Antonio Bukvić Restoran Podravska Klet, Podravka d.d., Koprivnica 47,67
6 Mateo Roštan Paradiso, Virje 31,33
Kategorija C – Desert
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije 76,00
2 Ivanka Petriško Terme Jezerčica, Donja Stubica 64,00
3 Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split 62,33
4 Antonio Bukvić Restoran Podravska Klet, Podravka d.d., Koprivnica 54,33
5 Veronika Glibušić Srednja strukovna škola Vinkovci, Vinkovci 51,33
6 Anđelko Pomper Hotel Varaždin, Varaždin 50,33
7 Mateo Roštan Paradiso, Virje 38,00
Ukupni poredak
Plasman Natjecatelj Bodovi
1 Marija Bošnjak U.K. Vukovarsko-srijemske županije 211,67
2 Ivanka Petriško Terme Jezerčica, Donja Stubica 176,67
3 Ante Ojdanić Design hostel Goli&Bosi, Split 173,33
4 Anđelko Pomper Hotel Varaždin, Varaždin 159,67
5 Antonio Bukvić Restoran Podravska Klet, Podravka d.d., Koprivnica 147,33
6 Mateo Roštan Paradiso, Virje 100,67
7 Veronika Glibušić Srednja strukovna škola Vinkovci, Vinkovci 51,33

URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

B03 - Snježana Blažičko - 05

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Desert

zlatni grozd - 124

Autor: PREDRAG GALJEVSKI