GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Na kulinarskoj Olimpijadi i Regionalni tim grada Zagreba, Varaždinske, Međimurske i Istarske županije

Nakon potrebnog odobrenja Hrvatskog kuharskog saveza kao krovne nacionalne organizacije kuhara, iz Nemačkog kuharskog saveza pristigla je potvrda o nastupu Regionalnog tima grada Zagreba, Varaždinske, Međimurske i Istarske županije na ovogodišnjoj Kulinarskoj Olimpijadi. Nakon nastupa na Svjetskom kuharskom kupu u Luxemburgu 2010 godine, regionalni tim, ovog puta pojačan i predstavnicima Istarske županije, dobiti će priliku predstavljati spomenute županije ali i Hrvatsku na najvećem i najprestižnijem kuharskom natjecanju na svijetu. Njihov nastup  na Kulinarskoj Olimpijadi održati će se u Erfurtu u Njemačkoj, u nedjelju, 7. listopada ove godine. Zajedno sa regionalnim timom, u Njemačku će se zaputiti i nekoliko kuhara, odnosno slastičara koji će pokušati osvojiti medalje u individualnim kategorijama. Nihovi nastupi planirani su gotovo kroz sve dane trajanja Olimpijade, od 5.-10. listopada ove godine.

Članovi regionalnog tima: Kuzminski Marija (kapetan), Grozdana Bohorč, Rozalija  Neralić, Zoran Herman i Mirjana Kozlina
Voditelj tima: Damir Crleni

Natjecatelji u individualnim kategorijama:
Matija Balent, Marija Denžić, Marko Jovanović, Dragica Lukin, Zlatko Novak, Robert Perić

Kulinarska olimpijada, kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a po drugi puta će na ovom središnjem svjetskom okupljanju struke nastupiti i hrvatska reprezentacija seniora, a prvi puta će nas na međunarodnoj sceni predstavljati  junorski i regionalni tim. 2008. godine, posebno zadovoljstvo našoj ekipi donijela je činjenica da je u pripremi toplog jela osvojila brončanu medalju, što je za prvi nastup i visoke međunarodne kriterije – odličan rezultat. Na Kulinarskoj olimpijadi očekuje se sudjelovanje oko 2000  kuhara i slastičara iz brojnih nacionalnih, regionalnih i vojnih seniorskih i juniorskih reprezentacija, te kuhara koji će nastupati pojedinačno. Hrvatske kulinarske reprezentacije imat će zadatak pripremiti Hladni stol sa preko 30 različitih jela, te meni od 3 slijeda za 110 osoba.
URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

b03 - tomislav karamarko 02

Autor: TOMISLAV KARAMARKO


Desert

zlatni grozd - 122

Autor: ROZALIJA NERALIĆ