Na kulinarskoj Olimpijadi i Regionalni tim grada Zagreba, Varaždinske, Međimurske i Istarske županije
Nakon potrebnog odobrenja Hrvatskog kuharskog saveza kao krovne nacionalne organizacije kuhara, iz Nemačkog kuharskog saveza pristigla je potvrda o nastupu Regionalnog tima grada Zagreba, Varaždinske, Međimurske i Istarske županije na ovogodišnjoj Kulinarskoj Olimpijadi. Nakon nastupa na Svjetskom kuharskom kupu u Luxemburgu 2010 godine, regionalni tim, ovog puta pojačan i predstavnicima Istarske županije, dobiti će priliku predstavljati spomenute županije ali i Hrvatsku na najvećem i najprestižnijem kuharskom natjecanju na svijetu. Njihov nastup na Kulinarskoj Olimpijadi održati će se u Erfurtu u Njemačkoj, u nedjelju, 7. listopada ove godine. Zajedno sa regionalnim timom, u Njemačku će se zaputiti i nekoliko kuhara, odnosno slastičara koji će pokušati osvojiti medalje u individualnim kategorijama. Nihovi nastupi planirani su gotovo kroz sve dane trajanja Olimpijade, od 5.-10. listopada ove godine.
Članovi regionalnog tima: Kuzminski Marija (kapetan), Grozdana Bohorč, Rozalija Neralić, Zoran Herman i Mirjana Kozlina
Voditelj tima: Damir Crleni
Natjecatelji u individualnim kategorijama:
Matija Balent, Marija Denžić, Marko Jovanović, Dragica Lukin, Zlatko Novak, Robert Perić
Kulinarska olimpijada, kao i ona sportska, održava se svake četiri godine, a po drugi puta će na ovom središnjem svjetskom okupljanju struke nastupiti i hrvatska reprezentacija seniora, a prvi puta će nas na međunarodnoj sceni predstavljati junorski i regionalni tim. 2008. godine, posebno zadovoljstvo našoj ekipi donijela je činjenica da je u pripremi toplog jela osvojila brončanu medalju, što je za prvi nastup i visoke međunarodne kriterije – odličan rezultat. Na Kulinarskoj olimpijadi očekuje se sudjelovanje oko 2000 kuhara i slastičara iz brojnih nacionalnih, regionalnih i vojnih seniorskih i juniorskih reprezentacija, te kuhara koji će nastupati pojedinačno. Hrvatske kulinarske reprezentacije imat će zadatak pripremiti Hladni stol sa preko 30 različitih jela, te meni od 3 slijeda za 110 osoba.
Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00
042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr