GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Nagrade za 32 mlada laureata

Rotary Club Varaždin već godinama podupire rad Hrvatskog kuharskog saveza, ali i razvoj hrvatskog kulinarstva. Rotary Club Varaždin ove je godine, jubilarno, već desetu godinu nagradio izvrsne mlade stručnjake s područja Varaždinske županije, kako bi promicao znanje i izvrsnost u našem društvu. Između ostalih, nagrađen je i Franjo Copak, mladi nadareni kuhar, član juniorske kulinarske reprezentacije Hrvatske i prošlogodišnji pobjednik Kupa mladih kuhara u Zagrebu.

Rotary Club Varaždin je na svečanosti dodjele, već desete, Nagrade za izvrsnost, koja je održana u Tehnološkom parku Varaždin, u petak, 11. svibnja, nagradio najizvrsnije učenike, studente i poslijediplomante, dodijelivši ove godine ukupno 32 nagrade za izvrsnost.

Rotary je organizacija koja je snažno posvećena upravo izvrsnosti. Rotarijanci su pozvani da u svom svakodnevnom životu, u zajednici, obiteljima i svom poslu njeguju i promiču izvrsnost, ali i da druge ohrabruju da prihvate izazov – istaknuo je na svečanosti predsjednik Rotary Cluba Varaždin mr. ph. Stjepan Talan.

Važnost promicanja ideje izvrsnosti na svečanosti su istaknuli i članovi Povjerenstva Nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin – dr. sc. Miroslav Benko i mr. sc. Andrija Petrović, te predstavnici partnerskih institucija – Grada Varaždina, u čije je ime govorio predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet, i Varaždinske županije, koju je zastupao mr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odbora za prosvjetu, kulturu i Å¡port.

Nagrade za izvrsnost u kategoriji – Srednjoškolska razina, dodijeljene su učenicima Prve gimnazije Varaždin – Frani Mihaljeviću, Nenadu Banfiću, Vedranu Jakopoviću, Martinu Gluhaku, Ivanu Paljku, Goranu Flegaru, Petri Pajtak i Juraju Orehovcu, Franji Copaku i Tei Batinić iz Gospodarske škole, Jakovu Šredlu i Julijanu Martinčeviću iz Glazbene škole, zatim učenicima Elektrostrojarske škole – Antoniu Brezjanu, Marinu Holiju, Ivanu Korotaju, Luki Kušteru i Stjepanu Drnetiću te Andreji Vadlji iz Medicinske škole.

U kategoriji – Prvostupnici i diplomanti, nagrade su primili Ivana Đunđek, Dina Koren i Dijana Grd, te tim Matije Besednika, s Fakulteta organizacije i informatike, te Marko Šrajber, Hrvoje Lilek i Ivana Prikratki s Geotehničkog fakulteta Varaždin.

U kategoriji – Ostala postignuća – priznanja za izvrsnost uručena su Centru izvrsnosti iz poduzetništva, Juraju i Janku Havašu te Tihani Drožđek s Umjetničke akademije Osijek.

Nagrade za izvrsnost na poslijediplomskoj razini primili su dr. sc. Irena Peharda, dr. sc. Igor Balaban i dr. sc. Robert Kelemen, koji su radove obranili na Fakultetu organizacije i informatike, te dr. sc. Hrvoje Meaški s Geotehničkog fakulteta Varaždin.

Nagrade za izvrsnost uručili su predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet, pročelnik županijskog upravnog odjela za prosvjetu Miroslav Huđek, asistentica guvernera Districta 1910 Jasminka Porobija te dr. sc. Nina Begićević, prodekanica za poslovanje FOI-a.

Na svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost i ove su godine nastupili učenici Glazbene škole Varaždin – violončelistica Lana Lucija Horvatić i violinist Jakov Šredl.

Nagrade za 32 mlada laureata


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

zlatni grozd - 114

Autor: ROZALIJA NERALIĆ


Desert

C02 - Snjezana Blažičko - 04

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO