GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Najava novih radionica Hrvatske kulinarske akademije

Aktivnosti Hrvatske kulinarske akademije nastavljaju se novom serijom seminara-kreativnih radionica. Program se održava uz potporu Ministarstva turizma, a pripremljen je u skladu sa zahtjevima i prijedlozima dosadašnjih polaznika, svjetskim trendovima te sukladno zahtjevima tržišta. Svi seminari održavaju se u obnovljenom kabinetu Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu hotela Trakošćan u Trakošćanu.

Glede iznijetog slobodni smo Vas pozvati da uputite svoje šefove kuhinja te kuhare ili slastičare na atraktivne radionice Hrvatske kulinarske akademije:

29.-30. ožujka – Skulpture od maslaca (2.500,00 kn)
U ovim modernim vremenima sve veći zahtjevi gosta uvjetuju i kvalitetniji rad u kuhinji. Ovom radionicom ne samo da ćete dobiti osnovna znanja oblikovanja u maslacu već i dodatnu stimulaciju, nove poglede u upotrebi maslaca u kulinarstvu i pri kreiranju jela. Radionica je namijenjena za sve koji žele upoznati osnove kiparstva u maslacu te iskoristiti to znanje za dodatno ukrašavanje bife stolova te podizanje svečanih događanja. Radionicu će voditi priznati slovenski kuhar Janez Dolšak koji je ujedno i voditelj slovenske nacionalne kuharske reprezentacije te definitivno prvi čovjek Slovenije u toj vrsti umjetnosti.
Ujedno je i osvajač mnogobrojnih odličja iz kulinarske artistike na renomiranim međunarodnim kulinarskim natjecanjima.

04.-06. travnja    - Kuhar majstor – Jožef Oseli  (2.500,00 kn)
Jožef Oseli vrhunski je poznavatelj svjetske kuhinje i stručnjak u izradi slastica koje su mu najveća strast. Nakon što se umirovio, nastavio je nadograđivati svoje znanje kroz studijska putovanja i stručna osposobljavanja u vrhunskim hotelima Japana, Singapura, Dubaia i mnogih drugih. Član je DKS-a Slovenije, Francuske kulinarske Akademije i Emirates Culinary Guilda te je odlikovan državnim odličjem. Nakon što je završio Ugostiteljsku, hotelsku i višu upravnu školu u Ljubljani te prošao Acadamiu Culinare „Paul Bocuse“, 40 godina radio je na odgovornim pozicijama u ugostiteljstvu i to u:  Parlament Republike Slovenije, Otoci Briuni, Protokol SRS-a, Vila Tartini Strunjan, Litostroj Ljubljana, Southern Sun Company u Južnoafričkoj Republici, Paradise Sun Hoteli na Sejšelima, Hotel Lav Ljubljana. Kroz ovu radionicu Jožef Oseli provest će vas kroz svjetske kuhinje Japana, Dubaia i Francuske, demonstrirati kako se priprema doručak u najelitnijim svjetskim hotelima, kako pripremiti jednostavne i složenije dekoracije za bife stolove te otkriti male tajne u organizaciji velikih hotelskih kuhinja primjenjive svugdje u svijetu.

Kotizacija za seminar uključuje: troškove smještaja na bazi pansiona u dvokrevetnoj sobi, troškove organizacije i pratećih materijala. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 100,00 kn.

• Svaki sudionik dobiva Uvjerenje – certifikat o uspjeÅ¡nom zavrÅ¡etku seminara.
• Članovi Hrvatskog kuharskog saveza ostvaruju pravo na popust od 150,00 kn.
• Svaki sudionik na poklon dobiva kuharsku kapu te kuharsku bluzu sa ušivenim logom             Hrvatskog kuharskog saveza

Po primitku Vaše prijave izdat ćemo Vam račun za osnovnu kotizaciju od 1000,00 kn i koju je potrebno uplatiti prije održavanja seminara, a uplatom iste se potvrđuje prijava. Nakon održane radionice ispostaviti ćemo Vam račun sa preostalim iznosom do pune cijene radionice te korištenih usluga (jednokrevetna soba, dodatni obrok i sl.).

Za eventualne pojedinosti molimo Vas obratite se Uredu Saveza na telefon: 042/300-022.

Dopis preuzmite ovdje
Prijavnicu za seminar preuzmite ovdje

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

hladno predjelo 1

Autor: Slađana Herman


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

zlatni grozd - 112

Autor: ZORAN HERMAN


Desert

C01 - Rozalija Neralić - 05

Autor: ROZALIJA NERALIĆ