GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Dani hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva, najveće događanje kulinarske struke, ove će se godine održavati od 30. studenog do 05. prosinca u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama. Deveto izdanje manifestacije obuhvatit će 9. Državno prvenstvo kuhara, 4. Državno prvenstvo slastičara te 7. Kamelija kup, natjecanje učenika.
Organizator DHK-a je Hrvatski kuharski savez, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike.

Kao i prijašnjih godina, očekuje se velik odaziv kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske. Kuhari se natječu u čak 13 kategorija prilagođenih zaposlenicima eminentnih restorana i hotela, kuharima koji rade u bolnicama ili školama te zaposlenicima kuhinja koje nude tradicionalna jela svog kraja. Međutim, rezultati u prve tri kategorije bodovat će se za naslov Državnog prvaka u kuharstvu. Kuhar koji želi ponijeti ovu prestižnu titulu u tri dana trebat će pripremiti 10 različitih hladnih i toplih jela te deserata.

Natjecanja slastičara održat će se u pet kategorija, a da bi ponijeli titulu najboljeg majstori ovog zanata moraju sudjelovati u tri prve kategorije, odnosno pripremiti svečanu tortu i šest različitih slastica.

Kamelija kup, natjecanje učenika završnih razreda strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, ove će se godine prvi put održati pred publikom. U montažnim kuhinjama ekipe učenika pripremat će slijed od četiri jela.

Preuzmite materijale za natjecanje u PDF formatu:
Propozicije i prijava

Detaljne propozicije za kuhare preuzmite ovdje

Detaljne propozicije za slastičare preuzmite ovdje

 

Preuzmite program natjecanja ovdje - NAPOMENA – HKS – zadržava pravo promjene programa do isteka roka za prijave (26.11.)

 

Vrsni kuhari otkrivaju tajne zanata amaterskim kuharima

 

Osim natjecateljskog dijela Dana hrvatskog kulinarstva profesionalni kuhari mogu sudjelovati i u radionicama te vidjeti nekoliko prezentacija. Novost na ovogodišnjim Danima hrvatskog kulinarstva je što radionicama mogu pristupiti i amateri.

Poznati hrvatski kuhar Branko Ognjenović naučit će vas pripremati brza i ukusna jela u woku kroz zabavnu i interaktivnu radionicu. Jožef Oseli, neumorni i cijenjeni slovenski kuhar, član Francuske kulinarske akademije koji je svoje znanje prikupio u najboljim hotelskim kuhinjama u Japanu, Singapuru i Dubaiju, podijelit će s vama tajne vegeterijanske kuhinje. Ljubiteljima slatkog preporučamo radionicu Dragice Lukin, jedne od naših najpoznatijih slastičarki koja će vam otkriti korisne slastičarske trikove, a s Marijanom Bošnjakom naučite kako jednostavnim potezima nožem od voća i povrća napraviti impresivne dekoracije za svoja jela. O jelima primorske kuhinje podučavat će vrsni kuhar Dragan Visković.

Kotizacija za svaku četverosatnu radionicu je 150 kuna, a u to su uključene sve namirnice, pribor i popratni materijal, ali i degustacija pripremljene hrane. Broj sudionika je ograničen, a prijaviti se možete putem obrasca na stranici  Hrvatskog kuharskog saveza www.kuhar.hr.

Program radionica preuzmite ovdje

Prijavnicu za radionicu preuzmite ovdje
Za sve informacije obratite nam se u Ured HKS-a na e-mail hks@kuhar.hr ili tel. 042/30-00-22

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

a02 - sladjana herman 03

Autor: SLAĐANA HERMAN


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b01 - paolo sverko 03

Autor: PAOLO Å VERKO


Desert

c02 - sladjana herman 09

Autor: SLAĐANA HERMAN