GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA KUHARA – 20. listopada 2012

Poštovani kolege kuhari!

Svi kuhari unutar obitelji WACS-a 20. listopada obilježavaju Svjetski dan kuhara. To je također prilika da pomognemo mladim kuharima u njihovom  razvoju, a ujedno na svoj dan istaknemo koliko važnu ulogu u društvu  i odgovornost za hranu imaju kuhari.

Ove godine u okviru WACS-a donijeta je odluka da se usredotočimo na temu

„Kako prehraniti planet u budućnosti“

Ujedno kuhari imaju odgovornost svaki put kad je u pitanju korištenje namirnica obaviti to razumno i na odgovoran način.
Iskoristite ovu priliku, educirajte sebe, svoje osoblje, učenike, tvrtke pa čak i Vladu jer sa znanjem možemo odgovornije kreirati „kako hraniti planet u budućnosti“.
Sve aktivnosti povodom „Međunarodnog dana kuhara“ šaljite nam u ured Hrvatskog kuharskog saveza za objavu na našoj web stranici www.kuhar.hr.

Nastavljajući tradiciju Hrvatski kuharski savez i njegova Sekcija žena pokreću obilježavanje tog dana i u Hrvatskoj.

Članice sekcije žena će obilježiti taj dan kroz svoje županijske i gradske udruge kuhara u suradnji sa srednjim školama, koje u svojem programu vrše obrazovanje za zanimanje kuhar, pod nazivom

„Kako prehraniti planet u budućnosti “

Obilježavanje svjetskog dana kuhara provoditi će se kroz nekoliko tema:

1. Suradnja  sa medijima, organizirati razgovore na temu.
- što znači investicija u energetski učinkovitu opremu u kuhinjama, što znači korištenje lokalnih proizvoda, što znači štedjeti na prijevozu, što znači potražnja organski uzgojenih namirnica….
2. Održati tematske radionice u školama
3. Sugerirati stručnim nastavnicima kuharstava tu temu za učenje u školi

Svim kuharima lijepe naše Hrvatske i dragim nam kolegama u cijelom Svijetu želim sve najbolje povodom „Svjetskog dana kuhara“.

DAMIR CRLENI
Predsjednik,
Hrvatski kuharski savez


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A03 - Snježana Blažičko - 02

Autor: SNJEŽANA BLAŽIČKO


Toplo predjelo

toplo predjelo 1

Autor: Restoran "Mediteran", Istraturist d.d., Umag


Glavno jelo

B02 - Marko Jovanović - 02

Autor: MARKO JOVANOVIĆ


Desert

c03 - predrag galjevski 03

Autor: PREDRAG GALJEVSKI