GENERALNI SPONZOR

ZLATNI
SPONZOR

SPONZORI

PARTNERI

Obilježavanje međunarodnog dana kuhara

Svi kuhari i slastičari unutar obitelji WACS-a 20. listopada obilježavaju Međunarodni dan kuhara. Važan je to datum i  prilika da pomognemo mladim kuharima u njihovom razvoju te da upaznamo najmlađe sa našom profesijom, a ujedno da na svoj dan istaknemo koliko važnu ulogu u društvu i odgovornost za hranu imaju kuhari i slastičari. Na taj dan možemo odati počast našoj profesiji.

Svake godine u obilježavanju ovog dana sudjeluje  preko 100 država iz čitavog svijeta uključujući i Hrvatsku, a taj se broj povećava iz godine u godinu. Ove godine WORLDCHEFS u suradnji sa tvrtkom Nestle nas ponovno poziva da zajedno proslavimo Međunarodni dan kuhara pod sloganom „Healthy Foods for Growing Up“, odnosno „Zdrava hrana za odrastanje“. Namjera je da u projekt uključite vrtiće i/ili škole iz Vaše lokalne zajednice te da se zabavite s djecom uz učenje o zdravoj prehrani. S Vašim vodstvom i edukacijom, djeca mogu sami kreirati „zdrave recepte“ i jela kroz koja će lakše shvatiti i prihvatiti vrijednost i značaj zdrave prehrane.

 

Navedeno bi se ostvarilo vođenjem radionica od strane profesionalnih kuhara koje će biti prije svega zabavne, interaktivne i vrijedne sjećanja. Radionice bi se održavale u školskim kuhinjama ili razredima ukoliko škole/vrtići nemaju kuhinje. Susret bi započeo predstavljanjem kuhara i/ili slastičara, odnosno jednog njegovog radnog dana djeci. Poželjno je i da svako dijete dobije kuharsku kapu koju može ukrasiti ili  napisati kuhar i svoje ime (npr. Kuhar Ivan). Predložek papirnate kape možete preuzeti na https://wacs.egnyte.com/dl/J2yy4SgPLq

U nastavku Vam donosimo link na kojem možete preuzeti prezentacije i zdrave recepte na engleskom jeziku te uputstva koja će vas voditi kako organizirati radionice i druženja sa mnoštvo kreativnih ideja i receptura za ovu prigodu. Sve materijale možete preuzeti na:

https://www.internationalchefsday.worldchefs.org/

 

Sve aktivnosti povodom „Međunarodnog dana kuhara“ šaljite nam u ured Hrvatskog kuharskog saveza za objavu u našem glasilu, facebook profilu i na našoj web stranici www.kuhar.hr, Fotografije možete i sami objavljivati putem društvenih  mreža koristećii hashtag kampanje:

#worldchefs  #internationalchefsday2018 #InternationalChefsDay #HealthyKids #hks

 

Pozivamo Vas da se aktivirate, stupite u kontakt sa školama i vrtićima u Vašoj lokalnoj zajednici i iskoristite ovu priliku na predloženi način. Odvojite malo svog vremena za budućnost i promociju profesije, educirajte sebe, svoje osoblje, učenike, tvrtke jer sa znanjem možemo odgovornije kreirati pravilnu edukaciju za mlade kuhare i slastičare.

 

                                                          

 


URED HKS

Radno vrijeme Ureda: pon. - pet. 10:00 - 14:00

042/300-022
042/313-700
Aleja kralja Zvonimira 1, 42000 Varaždin
hks@kuhar.hr

recepti

Hladno predjelo

A01 - Rozalija Neralić - 06

Autor: Rozalija Neralić


Toplo predjelo

toplo predjelo 2

Autor: Grozdana Bohorč


Glavno jelo

b02 - sladjana herman 01

Autor: SLAĐANA HERMAN


Desert

Autor: DAMNJAN DRAGANIĆ